Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen tintasugaras nyomtatók...

Milyen tintasugaras nyomtatók vannak, amik működnek csak fekete-fehér patronnal is?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy vannak olyan márkák, amik megkövetelik a színes patront akkor is, ha csak fekete-fehérrel akar nyomtatni az ember, és van is tinta benne.

Milyen tintás nyomtatókat tudtok, amik akkor is tökéletesen működnek, ha nem is veszek bele egyáltalán színes tintát?

2021. nov. 9. 22:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha csak fekete-fehérben akarsz nyomtatni, akkor egy lézeres fekete-fehér nyomtatót vegyél. Nekem egy Brother HL-5450 series nyomtatóm van, lézeres, 3. éve hogy megvan, működik rendesen, és drága sem volt. A tintásba a festék beleszrárad, a lézeresbe nem.
2021. nov. 9. 23:59
 2/11 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen, max titkos funkció lehet, ami figyelmen kívül hagyja az üres patron jelzést, de ezt nem kötik az orrodra a gyártók. Fontos hogy legyen benne, különben beszárad a fej.
2021. nov. 10. 00:00
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Készlethiány van mindenhol a fehér tintapatronból..
2021. nov. 10. 01:04
 4/11 A kérdező kommentje:
A lézeres drágább , és hetente 1-2 lap lenne nyomtatva, szóval nem lenne annyira kihasználva, hogy megérje drága printert venni.
2021. nov. 10. 04:59
 5/11 P.O.C. ***** válasza:
100%

Pont ez a baj hogy nagyon keveset nyomtatsz. A tintasugaras nyomtatóknak rákfenéje a hosszú üzemszünet.

Haverom multifunkciós Epson nyomtatója, ami nem is volt olcsó 3 hét alatt beszáradt. Vagy 5 fúvóka tisztítást ráeresztettem mire újra nyomtatott normálisan. Elpocsékolva ezzel rengeteg tintát.

Mikor számtech boltba dolgoztam, főnököm mondta hozzam fel a pincéből a több mint egy éve porosodó lézer nyomtatókat eladásra, amit korábban toner tesztelésre használtak. Pöcc röff nyomtatott mindegyik, hibátlanul. A portalanításon kívül semmilyen karbantartást nem igényeltek.

2021. nov. 10. 07:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eddig csak Canon tintasugaras nyomtatóim voltak.

Azokon be lehetett állítani a csak fekete tintahasználatot, de sok szívás volt velük.

Végül amikor leszoktam a DVD nyomtatásról, vettem egy használt, 5 éves HP laserjet P1102w nyomtatót kb 20 ezer oldal futásteljesítménnyel 18 ezer forintért.

Ez 2016-ban történt. Azóta évente kell bele egy 2000 forintos utángyártott toner, meg papír.

Meg egyszer a behúzó görgőt meg kellett tisztítanom.

2021. nov. 10. 08:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy Canon nyomtatóm van.

Bár patron nélkül ez sem hajlandó nyomtatni, de ha benne hagyom az üres patront és beállítom, hogy csak a feketét használja, akkor nyomtat.

2021. nov. 10. 10:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"A lézeres drágább , és hetente 1-2 lap lenne nyomtatva, szóval nem lenne annyira kihasználva, hogy megérje drága printert venni."

Na PONT ezért vegyél lézert! Ha keveset nyomtatsz, a lézer ezerszer jobban ajánlható. A tintás beszárad, ha nem nyomtatsz vele, a lézer nem (mivel por a festék)

Fajlagosan amúgy sokkal olcsóbb a lézer, mert az igaz, hogy a nyomtató kicsivel drágább, de a toner jóval olcsóbb, mint a festék. És nem kell új tonert venned, mert 8-10 ezerért újratöltik és tudsz vele nyomtatni 1500 oldalt.

2021. nov. 10. 11:15
 9/11 P.O.C. ***** válasza:

"mert 8-10 ezerért újratöltik és tudsz vele nyomtatni 1500 oldalt."

Még csak nem is ennyire drága. Számos típusba lehet venni utángyártott tonert akár pár ezerért is. Pl a Brother HL-1110 lézer nyomtatóhoz 1500 Ft -tól van 1500 oldalas toner. Már-már nevetségesen olcsó.

[link]

2021. nov. 10. 11:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Valóban meggondolandó a lézer, ha a tintatonerek árait nézzük, bár nem tudom, a tintásokból is létezik-e olyan utángyártott toner, ami sokkal olcsóbb, mint az eredeti.
2021. nov. 10. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!