Milyen tintasugaras nyomtatók vannak, amik működnek csak fekete-fehér patronnal is?
Olvastam, hogy vannak olyan márkák, amik megkövetelik a színes patront akkor is, ha csak fekete-fehérrel akar nyomtatni az ember, és van is tinta benne.
Milyen tintás nyomtatókat tudtok, amik akkor is tökéletesen működnek, ha nem is veszek bele egyáltalán színes tintát?
Pont ez a baj hogy nagyon keveset nyomtatsz. A tintasugaras nyomtatóknak rákfenéje a hosszú üzemszünet.
Haverom multifunkciós Epson nyomtatója, ami nem is volt olcsó 3 hét alatt beszáradt. Vagy 5 fúvóka tisztítást ráeresztettem mire újra nyomtatott normálisan. Elpocsékolva ezzel rengeteg tintát.
Mikor számtech boltba dolgoztam, főnököm mondta hozzam fel a pincéből a több mint egy éve porosodó lézer nyomtatókat eladásra, amit korábban toner tesztelésre használtak. Pöcc röff nyomtatott mindegyik, hibátlanul. A portalanításon kívül semmilyen karbantartást nem igényeltek.
Nekem eddig csak Canon tintasugaras nyomtatóim voltak.
Azokon be lehetett állítani a csak fekete tintahasználatot, de sok szívás volt velük.
Végül amikor leszoktam a DVD nyomtatásról, vettem egy használt, 5 éves HP laserjet P1102w nyomtatót kb 20 ezer oldal futásteljesítménnyel 18 ezer forintért.
Ez 2016-ban történt. Azóta évente kell bele egy 2000 forintos utángyártott toner, meg papír.
Meg egyszer a behúzó görgőt meg kellett tisztítanom.
Nekem egy Canon nyomtatóm van.
Bár patron nélkül ez sem hajlandó nyomtatni, de ha benne hagyom az üres patront és beállítom, hogy csak a feketét használja, akkor nyomtat.
"A lézeres drágább , és hetente 1-2 lap lenne nyomtatva, szóval nem lenne annyira kihasználva, hogy megérje drága printert venni."
Na PONT ezért vegyél lézert! Ha keveset nyomtatsz, a lézer ezerszer jobban ajánlható. A tintás beszárad, ha nem nyomtatsz vele, a lézer nem (mivel por a festék)
Fajlagosan amúgy sokkal olcsóbb a lézer, mert az igaz, hogy a nyomtató kicsivel drágább, de a toner jóval olcsóbb, mint a festék. És nem kell új tonert venned, mert 8-10 ezerért újratöltik és tudsz vele nyomtatni 1500 oldalt.
"mert 8-10 ezerért újratöltik és tudsz vele nyomtatni 1500 oldalt."
Még csak nem is ennyire drága. Számos típusba lehet venni utángyártott tonert akár pár ezerért is. Pl a Brother HL-1110 lézer nyomtatóhoz 1500 Ft -tól van 1500 oldalas toner. Már-már nevetségesen olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!