Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Maximum 200 ezer forintos...

Maximum 200 ezer forintos felső kerettel milyen laptopot vennétek?

Figyelt kérdés
Nem játszom a gépen, egyszerű általános használatra kellene egy laptop. A tanácsotokat kérném. Egy ismerősöm azt mondta, ilyen összegnél felejtsem el az Intel processzorokat, vegyek Ryzen procival, mert jobban járok. Én nem ismerem egyáltalán az Amd cpu-kat. Mit gondoltok? Ebből az összegből melyik gép lenne a legjobb választás? Nem vagyok elkötelezett egyik márka mellett sem.

#Laptop amd vagy Intel
2021. nov. 3. 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez lenne a legjobb ha beleférne:

[link]

Olcsóbban ez is rendben van:

[link]

2021. nov. 3. 17:46
 2/12 anonim ***** válasza:

Amit az első linkelt abból a másodikat nem ajánlom. (3500u gagyi)

Esetleg:

[link] (ha belefér)

[link]

[link]

[link]

2021. nov. 3. 17:53
 3/12 A kérdező kommentje:
A Dell/Asus laptopokban ebben az árkategóriában Core i3 processzor van. Ezekben Ryzen 5. Melyik az erősebb?
2021. nov. 3. 17:57
 4/12 anonim ***** válasza:

[link]

itt össze tudod hasonlítani

2021. nov. 3. 18:02
 5/12 anonim ***** válasza:
2021. nov. 3. 18:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Az mennyiben igaz, hogy a Ryzen procival szerelt laptopok hangosabbak az Intelnél?
2021. nov. 3. 20:36
 7/12 anonim ***** válasza:
Nettó hülyeség.
2021. nov. 3. 20:57
 8/12 A kérdező kommentje:
Én úgy látom az Amd teljesítményben sokkal többet ad azonos áron. Megnéztem ezt a proci tesztelő oldalt ami linkeltek fenn, a Ryzen 5 bivalyerős processzor. Közel dupla teljesítményt ad az I3-hoz képest azonos árkategóriában. Azt, hogy hangosabb csak hallottam. Állítólag mivel sokkal erősebb a processzor, sokkal jobban melegszik, sokkal nagyobb hűtő kell, ami jobban zúg mint egy Inteles gép. De lehet ez csak városi legenda. Ár/értékben a Ryzen 5 sokkal jobbnak tűnik.
2021. nov. 3. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez nem igaz.

Intel nagyobb csíkszélességgel dolgozik, nagyobb az áramfelvétel és a hőtermelés.

De amúgy a hűtés ettől független dolog, függ attól hogy az adott gyártó hogyan oldotta meg.

2021. nov. 3. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:

"Állítólag mivel sokkal erősebb a processzor, sokkal jobban melegszik, sokkal nagyobb hűtő kell, ami jobban zúg mint egy Inteles gép. De lehet ez csak városi legenda"

Ez városi legendának is rossz. A laptopokban meghatározott teljesítményszinteken mennek a processzorok, jellemzően 15W, 35W, e fölött.

Az ultramobil laptopokba csak legfeljebb 15Wattos Intel és AMD processzorokat szerelnek és mivel mindkettőnek ugyanakkora a TDP kerete így gyártón belül ugyanazt a hűtőt kapják. Egyik 15Wattos processzor nem tud több hőt termelni, mitn a másik 15 Wattos processzor...

"Ár/értékben a Ryzen 5 sokkal jobbnak tűnik."

Ár érték arányban a Ryzen5 5500U nagyjából mindent ver.

2021. nov. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!