KATA-s egyéni vállalkozóként elértem a 8 millió forintot tehát az alanyi adómentesség felső határát. Ezek után már csak ÁFÁ-s számlákat adtam ki. Mi a teendőm, hogyan jelentkezzek be az ÁFA körbe, milyen gyakorisággal kell fizetnem az ÁFÁ-t?
Figyelt kérdés
2017. okt. 11. 18:55
1/7 anonim válasza:
Szerintem keress fel egy könyvelőt, mert itt nem egyszerűen csak fizetni kell áfát, hanem bevallani is....
2/7 anonim válasza:
Könyvelő, de gyorsan.
Ugyanis ott kezdődik, hogy nem azután kell áfásan számláznod, ha elérted, már az a számla, amivel átléped, áfás.
3/7 anonim válasza:
plusz bankszámla és pont negyedéves bevallás is jön e hónapban...
4/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 8 milliónál maga a KATA lehetősége szűnik meg, az alanyi ÁFA mentességből ÁFA körösbe 6 milliónál lép az ember.
Szóval lehet nagy balhé van.
5/7 anonim válasza:
Úgy szeretném tudni, mi jàr azok fejében, akik úgy tudommal kezdve intják a blődségeket...
6/7 anonim válasza:
Jobb mint amikor valaki egyetemes igazságként adja elő a hülyeségét s kötekedni kezd ha nem fogadják meg.
7/7 anonim válasza:
Egy mondatba sikerült három hibás infót beletenned.
Legalàbb előtte néztél volna utána.
A kata nem szűnik meg. Semennyinél.
8 millió volt a katás határ (utána is kisadózó marad). Lassan egy éve 12.
Az áfa-határ 8millió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!