Miért nem működik a számítógép az új rammokkal?
Egy elég régi típusú alaplapról van szó,egy ASRock 775 G41c-gs.
Még 4 GB DDR3 RAM van benne ezt szerettem volna bővíteni 8 GB-ra.
Az alaplap leírása szerint támogatot a 8 GB Ram, vettem bele két 4Gb ramot.
Amikor viszont bele rakom nem kapcsol be a számítógép, tehát megy az indítás pörög a proci hűtő meg minden megy csak nem jön be a kép.
Nincs hibaüzenet sem a Biosból , egy vagy több csippantás, semmi hiba visszajelzés, csak fekete képernyő.
Kérdeztem az üzletben mielőtt megvettem hogy remélem nem lesz probléma az FSB- vel de azt mondták hogy nem hiszik hogy probléma lesz.
Az alaplap max 1333Fsb-t tud, elvileg a proci is tudja, egy q9600 as van benne azt hiszem 4x2,6 GHz ha jól emlékszem.
Most nem értem hogy mi a probléma.
Ha valamit kifelejtettem akkor szóljatok, és köszi előre is a segítséget.
"Még 4 GB DDR3 RAM van benne ezt szerettem volna bővíteni 8 GB-ra.
Az alaplap leírása szerint támogatot a 8 GB Ram, vettem bele két 4Gb ramot."
Bocsi, csak az elírások elkerülése végett, akkor gyakorlatilag a régi 4GB ram az most ki lett szedve, azaz nem simán bővítetted, hanem lecserélted 8GB-ra?
Jó helyre raktad a memóriákat? Ez a lap támogat DDR2-t és DDR3-at is és a processzor felőlé nézve a 2. és a 4. slot a DDR3-é.
Nem tudjuk milyen ramot vettél, lehet az előzőnél az időzítések kézzel voltak beállítva és ettől lekonyult az RAM vagy esetleg 1.5Voltos modult akarsz hajtani 1.3Volttal..
Cmos reset volt?
1# Bocsi, eddig kétszer két Giga RAM volt benne Duálban
2#Pontosan még nem néztem utánna a két ramnak amit vettem ,Samsung az biztos,sajna doboz nem volt hozzá így pontos leírást én sem tudok
3#Persze tudom hogy hová kell dugni a DDR3-as ramokat , nem nyúkáltam a voltokhoz ,nem értek hozzá annyira és nem akartam ezt piszkálni soha, minden standerden volt a biosban, persze amikor beraktam az új ramokat én is cmost csináltam de sajna semmi eredménye
"Samsung az biztos,sajna doboz nem volt hozzá így pontos leírást én sem tudok"
Van matrica a modul oldalán, azon rajta van minden infó.
Holnap meg nézem és elküldöm az infót de most nem nagyon érek rá.
Minden esetre kaptam egy év garanciát a két ramra ,remélem vissza cserélik ha nem lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!