Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ki találja drágának MacBookot?...

Ki találja drágának MacBookot? Nem minden informatikus veszi meg?

Figyelt kérdés
2021. okt. 28. 21:40
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
20 - nemhogy próbáltam, én ezekkel dolgozom. De nem tudom miért flegmáskodsz, a szád járós beugatás nélkül is megválaszoltam volna neked. Más különben minek pofáznék erről?
2021. nov. 11. 09:34
 22/23 anonim válasza:
Meg van az előnye is, a hátránya is, de szerintem egy adott MacBook áráért, értek arányban jobbat is lehetne kapni.
2021. nov. 15. 23:52
 23/23 anonim ***** válasza:

#22 Hiába lehet hardveresen jobbat kapni, ha nem tudsz rá OSX-re rakni. Asztali gépnél még van hackintosh, de laptopnál nem igazán oldható meg többnyire.

#21 (17-es vagyok. Gondolom te voltál aki lefanboyozott.) Nem vagyok fanboy, nincs is itthon semmilyen apple cucc. Eddig 1x használtam az OSX-et és azóta is csorgatom rá a nyálam, ugyanis ezaz egy ami átmenetet képezne nekem a linux és a windows között. Ha linuxra lenne Adobe és MS Office akkor nem lenne rá szükségem. De azok csak OSX-re vannak. (A windows-t pedig hagyjuk... az én esetemben nem hatékony munkavégzésre.) Szóval örülök hogy vehetek egy bszó hardverrel egy laptopot fele annyiból, csak épp nincs olyan rendszer ami 100%-ban lefedné az igényeimet, szóval sokra nem megyek vele... marad a dual boot. Végülis az nvme ssd mellett gyorsan indul, szóval igazatok van, így is működik.... :D csak szar. De legalább "olcsó" volt mert kijött 350-ből (+ szoft. liszenszek)

Szerintem amúgy senki nem mondta, hogy az apple szent. Egy DELL-nél pl tuti jobb a garanciáztatás. A gond ott van, hogy a "windóz és apple" exklúzív programok miatt nincs mit tenned. Linux a leghatékonyabb számomra (bash, rsync, nfs share, ssh, stb...) napi 1-2 órát spórolok vele hogy nem bohóckodok windows-on. Ellenben az excel néha szétesik libre office-ban, a grafikusok által küldött psd-be pedig nem tudok belenyúlni normálisan. (tudom van ami megnyitja, de nem egy photoshop).

Szóval meséljetek még kérlek: mi a megoldás ha egy olyan linuxhoz hasonló rendszerre lenne szükségem amin futnak a windows-ra és az osx-re kiadott programok? Nekem csak az OSX jut eszembe, de ha van jobb ötletetek, akkor szívesen várom, mert nekem sem célom dupla összeget fizetni valamiért.

(A windows WSL-t inkább hagyjuk. Maradjunk annyiban, hogy fordítva használhatóbb lenne... de a wine nem oldotta meg a problémám.)

2021. nov. 16. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!