Ki találja drágának MacBookot? Nem minden informatikus veszi meg?
Informatikusok a legritkábban vesznek mac-et. Nekik a win és a linux környezet a legjobb. Mac csak annak kell, aki mac-re fejleszt.
Az új macbookok elsősorban munkaeszközként lesznek nagyon népszerűek a kreativitást-tervezést igénylő szakmákban. Tehát videó-kép-hanggal kapcsolatos szerkesztésekben mindenhol ez lesz a legjobb, illetve építészetben, tervezésben, műszaki témában, stb is. Egyszerűen ez lesz a hordozható csúcsprocesszor. És meg fogja érni azt a nettó 2,5 milkát is a full maxos változat.
Nem az a lényeg, hogy drága, hanem az, hogy mire használható. És jelenleg ez a hordozható gép, laptop helyetttesíteni tud egy asztali munkaállomást. És ez a nem mindegy...
370 ezerért vettem meg az új m1-es macbook air-t. Egy percre sem bántam meg. Vékony és könnyű gép, minőségi anyaghasználat, akár 18 órát bír az akksi, ráadásul szép is. Mutass nekem sokkal olcsóbb alternatívát, ami ugyanezt tudja nyújtani. Ami nem egy 6 kilós gép vagy valami gusztustalan fröccsöntött szar.
Egyébként Magyarországon az egyik legmagasabb az áfa. Még az északi országokban sincs ennyi. Miközben a fizetés balkáni. Ezek után persze, hogy drágának tűnik az Apple. Normális országban nem az.
"macOS függvénye és nem az eszközé"
És mit gondolsz? A hardvert veszed csak meg? Ha így lenne bármilyen kávéfőzőre föltelepíthetnéd...
Pontosan az a "túlárazott" eszköz valójában egy hardver+OPTIMALIZÁLT szoftver.
Ez nincs túlárazva?
Gyakorlatilag egy 12 colos tablet, egy 260eFt-s laptop belsővel.
Macos mehet sima pc-re.
De a kérdés hogy minek. Nekem miltibootos a gépem Linux Windows és Mac.
Szerintem Mac os-t ha tavaly bootoltam utoljára. Jópofa meg minden, de semmi elonyt nem ad.
Egy dolog, a fileok címkézése tökre jó.
És kb ennyi
“13 bármelyik business laptop odavágja teljesítményben az airt”
Próbáltad is vagy csak a szád jár ? Mert én igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!