Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek milyen informatiku...

Szerintetek milyen informatikusok lehetnék?

Figyelt kérdés

Középsuliba járok informatikai szakra.

" Rendszer üzemeltető informatikus" szakmát fogok kapni

jól gondolom, hogy ezzel csak rendszergazdának tudok menni?

Igazából a programozás érdekelne de nagyon nem megy nekem és matekból is épphogy elérem a 2 est..

Milyen informatikus álláslehetőségek vannak a programozon kívül?

2020. dec. 21. 13:30
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Kábel kötögető... :-D
2020. dec. 21. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Amihez nem kell programozás, oda valószínűleg már egyetem szükséges, mivel ezek feljebbvaló munkakörök mint a "sima" programozás. Ilyen lehet például a project manager, cloud computing, cyber security pár munkaköre, enterprise systems, IT consultancy, (ha úgy vesszük amúgy a html+css sem programozás, szóval web design is), system analyst.

Ezekben a munkakörökben nem számottevő a programozás tehát nem akörül forog minden, de természetesen sok helyen az alapszintet ettől függetlenül elvárhatják, hisz előfordulhat amikor szükség lesz rá, sőt.

Az adatbázisokat az sql, php és psm miatt kizárhatjuk, hacsak nem valami kis MS office integrált app fejlesztő hős akarsz lenni, de igazából azon belül is érdemes programozni ha komolyan akarod űzni.

Ha egyetem nincs a tervek között (kettes matekkal nyilván), akkor legfeljebb a rendszergazda, hálózatok, számítógép szerelő-karbantartó, illetve az önkormányzatok/általános sulik "IT mindenese" lehetsz.

De biztos vannak még olyan munkakörök amihez abszolút semmi programozás nem kell. Például ami nem száraz informatika, videó/képszerkesztő, UI/UX designer stb

2020. dec. 21. 13:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Az informatikának két fő ága van: a fejlesztés és az üzemeltetés.

Az előbbihez tartoznak a különböző - asztali-, web-, mobil-, beágyazott rendszerek - programozók, az utóbbiba a rendszergazdák, rendszermérnökök, ügyfélszolgálatosok, szerelők - Te tanulmányaiddal ezen utóbbiak népes tömegét gyarapítod.

A matematikát azért ne hanyagold, arra egy informatikusnak - bármilyen ágon - azért szüksége van (egy stabil, erős középiskolai szinten mindenképp).

2020. dec. 21. 13:49
 4/8 A kérdező kommentje:

Na igen talán lehet a rendszergazda mellet a szerelő lenne még legjobb nekem.

Egyébként ha a programozás felé mennék oda milyen fajta matek kell? A matematikán belül pontosan mi?

2020. dec. 21. 15:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Na meg egy egyetemhez milyen jegyek kellenek? Full 5-ös jó csak vagy 3-4 es jegyekel is van esélyem?
2020. dec. 21. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
emeltszintű 4-5 jegyek.
2020. dec. 21. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Őszintén: a szakgimis/technikumi informatika szakok nem adnak versenyképes végzettséget. Ugyanis az a képzési forma arra alkalmatlan. Csak ugye most azt a világot éljük - legalábbis idehaza -, amikor a nagy szent cél az, hogy az ember minél hamarabb, minél kevesebb tanulással már munkába álljon. Hát ez az informatikában nem fog menni. Nagyon jó egy infós középiskola... csak nem ahhoz, hogy azzal te érdemben elhelyezkedj, hanem ugródeszkaként. Hatalmas előny, ha egy ilyen iskolából mész pl. egyetemre. De önmagában nem sokat ér. Igen, van már rendszergazda, és szoftverfejlesztő szak is középiskolában... bármelyikről is legyen szó, több évnyi tanulás és tapasztalat kell még ezek után, hogy az ember egyáltalán labdába rúgjon. Ez csak egy alap. Jó alap, de attól még csak alap.

Viszont attól, hogy te mondjuk szoftverüzemeltetőnek tanultál, simán elmehetsz egyetemre, programozó/szoftvermérnök szakra. Ugyanis amit tanultál, az nem, hogy hátrányos nem lesz, de egyenesen előny azzal szemben, aki mondjuk gimiből jön, ahol 2 évig PowerPointtal bohóckodnak, aztán meg fakton jobb esetben egy félévet programozgatnak.

2020. dec. 22. 09:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Én azt mondom menj el egyetemre mérnökinfóra, sok tárgyhoz lesz egy alapképzettséged, így azokkal nem fogsz sokat szenvedni, így lesz időd megtanulni programozni, és matekból is fel tudsz zárkózni.
2020. dec. 29. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!