Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vannak olyan informatiku...

Miért vannak olyan informatikusok aki letiltja boot menüt laptopokon?

Figyelt kérdés
2020. júl. 29. 12:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a ragozást próbáld újra... :)

Amúgy azért szokták letiltani pl, hogy ne tudj live rendszerrel bootolni. Ha nincs titkosítva a meghajtó akkor egy pendrive segítségével kb bármilyen dokumentumhoz hozzáfér egy laikus is, anélkül hogy tudná a login jelszót.

De ez csak példa.. lehet az is oka, hogy az egyszeri user ne konfigurálja össze-vissza, mert utána nem indul a rendszer.

Egyébként én sem szeretem a korlátozásokat, de mi annó a HD-n megbeszéltük velük, hogy nem jelszavazzák le.

2020. júl. 29. 12:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
*ne jeszavazzák le*
2020. júl. 29. 12:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert a céges gép konfigját ne akarja elbarmolni holmi vérpistike!
2020. júl. 29. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként céges laptop egyáltalán, vagy csak arra kószált valami informatikus, vagy hogy van ez most? :)
2020. júl. 29. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az alaplap /laptop gyártók miatt. Még nem láttam olyat hogy a gép biosa lezárható legyen jelszóval, de mégis e jelszó ismerete nélkül lehessen pendriveról bootolni (pl live linuxot).
2020. júl. 29. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!