A Nouveau (alternatív, nyílt forráskódú NVIDIA illesztőprogram) mikor fogja támogatni végre a felfüggesztést, másnéven alvó módot?
Figyelt kérdés
3 Linux distro alatt is ugyanaz a helyzet; ha alvó módba (suspend) akarom tenni a gépet, akkor az történik, hogy eltűnik a kép, leállnak a HDD-k, a ventilátorok attól forognak, a bekapcsoló gomb LED-je is világít, és teljesen megbénul a gép, fel se lehet ébreszteni, le kell kapcsolni a tápegységen a kapcsolót, aztán visszakapcsolni, mert tényleg semmire se reagál. Arra rájöttem, hogy a Nouveau miatt nem működik a suspend. Sajnos muszáj ezt használnom, mivel a gyártó már megszüntette a saját illesztőprogramját, mivel régi a kártya. Próbáltam már megoldásokat keresni a neten, de nem találtam használható infót, mindenütt azt javasolják erre, hogy használjam a gyártó által készített illesztőprogramot. Igen ám, csakhogy ez a videókártya hivatalosan már nem támogatott! Gondolom akkor a Nouveau még nem támogatja az alvó módot. Fejlesztik még egyáltalán a Nouveau-t? Ez frissíthető valahogy, vagy ez a kernel része, és csak akkor frissül, ha a kernelt frissítem? A Manjaron a legújabb kernellel se jó még. Várható, hogy beleteszik ezt is? Nem is értem, hogy miért nem tették bele. Csak nekem ennyire fontos a suspend, másnak nem? Vagy hogyhogy kispórolták belőle? Esetleg ha tud valaki még alternatív illesztőprogramot Linuxra régi NVIDIA kártyákhoz, akkor az is megfelel, csak legyen jó a suspend.2021. okt. 18. 21:38
1/2 anonim válasza:
Ott az Nvidia saját drivere, ahogy azt a fél internet is megmondta. Vannak régebbiek is, például a 390-es, vagy a 340-es, ami még a 8000-es kártyákhoz is jó. Ha meg ettől is régebbi a kártyád, az a te bajod, párezer forint egy használt 8600GT.
2/2 anonim válasza:
Így van, az Nvidia saját driverét kell használni, azzal mennie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!