Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség egy 60 Hz-es...

Mi a különbség egy 60 Hz-es és egy 144 Hz-es monitor között?

Figyelt kérdés
2021. okt. 14. 01:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%

"TN vagy VA panelest"

Nem véletlen kerül annyiba.

Amúgy nem csak a játékokban nyilvánul meg a magasabb képfrissítés, akár netezés közben is könnyedebbnek tűnik a görgetés stb

2021. okt. 14. 07:38
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Most már semmi. A CRT monitorok korában jobban ártott a szemnek az alacsonyabb Hz, mert villódzott a képernyő. A mai monitorokon már folyamatos a megjelenítés, és bárki bármit mond, az emberi szem nem érzékeli a különbséget. Csak egy ürügy, amivel több pénzt tudnak rólad legombolni.
2021. okt. 14. 08:05
 13/20 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Utolsó, van olyan ember, aki nem érzékeli tudatosan, de közvetlenebb az irányítás, ebből kifolyólag jobb a reakcióidő. 60 és 144 között, azért van különbség látványban is. Hogy 120 és 144 között nem igazán, az rendben van.
2021. okt. 14. 08:19
 14/20 P.O.C. ***** válasza:
100%
#12: Aki ezt állítja, annak vagy életébe nem volt még 60 Hz -nél gyorsabb monitora, vagy k**rva szarok az érzékszervei.
2021. okt. 14. 08:57
 15/20 anonim ***** válasza:
24%

"akár netezés közben is könnyedebbnek tűnik a görgetés" igen és az "autód is jobban megy" ilyen és hasonló butaságokat felejtsünk el.

Ha kompetitív játékos vagy akkor észre veszed a különbséget, különben egy átlagfelhasználó semmit nem vesz észre a 60 Hz-es és 144 Hz-es monitor között(vagy nagyon ritkán). Ezért is írják több fórumon, többen is, hogy nem látnak különbséget. Több 100 vagy 1000 kompetitív játék óra után máshogy reagál a szemed a monitorra és hamarabb észreveszed a 60 Hz-es és a 144 Hz közötti különbséget.

2021. okt. 14. 11:57
 16/20 P.O.C. ***** válasza:
82%

Akkor hát csak van különbség, nem értem miért szajkózod az ellenkezőjét. Nekem minden kompetitív FPS játéknél jelentősen javult a statisztikám a monitor csere után. Pedig ugyan úgy 24" -os TN monitorom volt előtte is most is, csak a frissítés változott. És porofibb nem lettem közbe.

Görgetésnél nem vettem észre különbséget, da ha átváltok 60 hz -re és mozgatom az egérkurzort, sokkal darabosabban látom mint 144 hz -en.

2021. okt. 14. 12:28
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

Már hogyne lenne különbség. Ugyan nem monitor, hanem telefon, de: amikor kijött az iPhone 13, párommal bementünk és megnéztük az iStyle-ban. A sima 60, a Pro 120Hz-es kijelzővel rendelkezik, nekem pedig sose volt még 60-asnál jobb monitorom, kijelzőm stb.

Ennek ellenére amikor teljesen véletlenszerűen megfogtam az egyik készüléket (nem tudtam, hogy sima vagy Pro) és elkezdtem lapozgatni a főképernyő oldalai között, AZONNAL (értsd: 0,1 másodperc) feltűnt, hogy ez nagyon nem 60Hz.

Nem 144Hz, nem kompetitív, de még csak nem is játék, mégis azonnal látható volt.

2021. okt. 14. 16:24
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
#1 vagyok. Na látjátok, pontosan ezt mondtam, hogy nem lehet ezt elmagyarázni. Tessék csak végigolvasni a válaszokat. :) Aki nem látott még magas képfrissítésű kijelzőt, az úgysem fogja tudni elképzelni/megérteni. Még egy 90 Hz-es okostelefon kijelzőjén is olyan ordító különbség van, hogy hacsak nem energiatakarékossági okokból, de az ember nem akarja kikapcsolni. Sokkal reszponzívabb az egész rendszer, kellemesebb matatni rajta, scrollozás is sokkal kellemesebb a szemnek, mert nem mosódik el annyira a tartalom.
2021. okt. 14. 16:32
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocs, #2 voltam, nem emlékeztem rá, hogy a kérdező is hozzászólt az elején.
2021. okt. 14. 16:34
 20/20 KmsRys ***** válasza:
76%
Elvileg csak játékoknál van értelme, a részletgazdag mozgások miatt. Egyéb területen szierintem bőven elég a 60Hz, nekem is ilyenem van, amire én használom, arra nem is kell több.
2021. okt. 14. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!