Mi a különbség egy 60 Hz-es és egy 144 Hz-es monitor között?
60Hz = max 60 fpst tud átadni a képernyőd a szemednek
144Hz = max 144 fps
Magyarul, többet látsz ugyan annyi eltelt idő alatt.
Kedves vagyok, ha így sem érted akkor nesze ez:
Szia.
Lehet jönni a bla-bla -val, hogy az emberi szem úgyse érzékeli. De szerintem igen is van különbség. Én mikor áttértem, elkezdtem jobban teljesíteni Online játokokban. Sokkal folyamatosabban láttam a képet, nagyobb volt a találati arányom.
És már nem is kell rajta annyira gondolkodni se, hiszen 55 ezertől már lehet kapni újonnan TN vagy VA panelest. Egy valamirevaló 60 hz -es is 40 ezer körül van. Nem akkora eget rengető a különbség, mint 2-3 éve, amikor 100 ezer környékén voltak a 144 Hz -esek, ráadásul most válság is van, és a forint is xar.
Azt még hozzátenném, ha nincs elég erős videókártyád, hogy a játékok legrosszabb esetben is ~150 fps-el fussanak nincs értelme nagyon egy 144 Hz monitornak. Valamint manapság elvétve, de ha akad régebbi játékod nem mind támogatja a magasabb framerate-et. Sok cím anno lockolva volt 60 fps-re.
Engem utóbbi gondolkodtat el érdemes-e valaha is beruháznom magas képfrissítésű monitorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!