RJ45-ös fali aljzatot milyen módszerrel érdemes bekötni?
Lett vásárolva 2db RJ45-ös fali aljzat. Egy Schneider electric, illetve egy Legrand, de a külön-külön bekötés után nem volt internet egyikben sem. Az UTP kábelt "B" verzióba kötöttem be, az RJ45-ös csatinál, és az aljzatba is, de ennek ellenére nem működött, pedig az ábra szerint csináltam.
Az alábbi PDF 2. oldalán mutatja hogyan is kell pontosan, és ott is van A/B bekötés.
Mindegyik kábel le lett tesztelve, és nincs bennünk szakadás, tehát azok tuti hogy jók. A bekötésnél lehet gond, de nem tudok rájönni. Keresztkötést is próbáltam, de az se segített.
Köszi.
Igen, mind a két oldalon ugyan az a kötés van, erre figyeltem.
Kábel teszterem még nincs, de akkor vásárolva lesz.
Maga a kábel a Vodás routerbe megy, tehát biztos hogy a bekötéssel van valami gebasz.
A hálókártyán/routeren világít az adott porthoz tartozó led mindkét oldalon?
A mai eszközöknek egyébként már mindegy hogy egyenes vagy kereszt, felcseréli magának.
A kábel hossza kb 15-20m. Lakás egyik végéből a másikba.
Hát amikor épp világított a LED akkor narancssárgán, de ha közvetlen a routerbe a laptopot kötöttem akkor meg zölden. Nem tudom hogy melyik szin mit jelöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!