Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Régi laptopot milyen módszerre...

Régi laptopot milyen módszerrel érdemes torrent szerverré alakítani?

Figyelt kérdés

Jelenleg 3 gép van otthon, viszont ebből egyet senki sem használ. Ebből szeretnék olyan szervert készíteni, amelyen torrent futna. !Ennek kezelését viszont úgy szeretném, hogy ha a másik két gépen megnyitok egy torrent fájlt, akkor a szervergépre töltse le úgy, hogy a szerver erőforrásai kerülnek felhasználásra.! Persze utána egy sima hálózati csatlakozással elérhetővé tenném mindkét gépnek a letöltött adatokat.

Hülyén fogalmaztam meg, de a két felkiáltójel közti probléma megoldására lenne szükségem :)

2018. aug. 3. 05:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nem foglalkozok ilyennel, csak tudom, hogy képes rá:

freenas vagy nas4free, transmission-al (web client-el)(bár biztos van más is rajta kívül)

https://www.youtube.com/watch?v=X0MqPHSNpuk

https://www.youtube.com/watch?v=LF8Ly7-eego

arra figyelj, hogy ne ZFS legyen a file rendszer, mert irtó sok RAMot eszik

vagy lehet össze barkácsolni is teljesen 0-ról is, akár egy ubuntu server/opensuse/centos/freebsd

2018. aug. 3. 06:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

vagy ha nagyon egyszerűek akarunk maradni, akkor windowsra felraksz egy klienst, aminek van távoli elérése pl.: [link]

(beállítások > webes felület)

beállítod, hogy automatikusan induljon a windowsal, azt a mappát, ahova letöltöd a dolgokat meg megosztod

2018. aug. 3. 06:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#2-nek igaza van. Én uTorrentet használok így. Böngészőből meg lehet nyitni még telefonról is.

Ehhez a Haladó/Web UI beállításokban engedélyezed a Web UI-t, megadsz egy felhasználó/jelszó párost, és kész.

Megnyitás: <ipcim>:<torrent port>/gui/

pl. 192.168.0.100:6223/gui/

Létrehoztam egy mappát a .torrent fájlokhoz. A Mappák beállításában bekapcsoltam a Torrent fájlok betöltése innen pontot, és ezt a mappát adtam meg. Ezt a mappát megosztottam a hálózaton. Bármely másik gépről csak beledobom a torrent fájlt, és már jön is lefele.

2018. aug. 3. 08:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

És amit a #1-es hozzászólás végén elhangzik javaslatként az sem egy túl bonyolult dolog.

Egy szimpla Ubuntu server/Debian netinstall/... (csak az alaprendszer, semmi grafikus felület, meg miegymás, hogy minél kisebb legyen az erőforrás-igénye), amire a rendszer telepítése után a parancssoros csomagtelepítővel (apt) felrakod (apt install <csomagneve>):

* a transmission-daemon csomagot, ami a torrentkliens - ennek van webes felülete

* egy Samba szervert (samba csomag), ami a fájlmegosztásért felel

* egy SSH-szervert (openssh-server csomag), ha távolról - például Putty segítségével - menedzselnéd a szervert (de SCP-vel távoli titkosított fájlátvitelhez is alkalmazható, vagy kialakíthatsz vele egyféle VPN-szervert is a belső hálózat távoli eléréséhez)

2018. aug. 3. 11:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2018. aug. 3. 21:20
 6/6 Alex Fly ***** válasza:

Nálam úgy működött (mondjuk nem laposon, de az elv ugyanaz), hogy a szerveremen fent volt a Delude kliens, amelyet bármely munkaállomásról elértem weben keresztül. Ebbe behajítottam a torrentfájlt (de van pl. Chrome-hoz kiegészítő, amely közvetlenül átadja neki), a munkakönyvtára pedig sambával meg volt osztva (a munkaállomásokon pedig hálózati meghajtónak fel volt mountolva).

Szóval a szerver végezte a munkát, a többi gépről pedig ugyanúgy elértem a letöltött stuffot, mintha az a saját merevlemezén lett volna...

2020. aug. 3. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!