Dell inspiron 3531 laptopom ami kb 6 éves, nagyon rossz a teljesítménye, mit kellene cserélnem benne?
Figyelt kérdés
Akksija ha nincs töltőn, a laptop be se kapcsol, ha töltőn van ,akkor bekapcsol ugyan, de mindig az állaporsorban 0% akkut mutat. Ez lenne a teljesítmény romlásának az oka? Esetleg ha a processzorát kicserélném egy sokkal erősebbre, akkor javul a teljesítménye? A processzorban van beépített vga? Ha nincs, utólag be lehet építeni vga-t? My Free Zoo-val játszok, de ha szintet ugrok vele, rögtön hiba merül fel és újra kell tölteni az oldalt ami kb 5 percet vesz igénybe. Játszás közben is gyakran lefagy 1 másodpercre.2021. szept. 30. 20:28
1/7 A kérdező kommentje:
Kidobni mégse akarom. Újat venni se. Amikor megvettem 80ezerért akkor még épp, hogy jól futottak a játékok rajta de kb 2 évet volt max használva. 4 évet meg üresen, akksija 0-ra merülve volt tárolva. Mintha nem is létezett volna a laptop...
2021. szept. 30. 20:29
2/7 anonim válasza:
Kevés és lassú a RAM, a gyártó szerint max 4GB megy bele ( a processzorok még támogatnák a 8at, de így felejtős.. ).
Akár Celeronos akár Pentiumos ma már mindkettő nagyon lassúnak számít, cserélni nem tudod másra, forrasztott.
A processzorban lévő IGP az már akkoriban is vicc volt, képmegjelenítésre épp alkalmas.
Az akksija valszeg teljesen kuka a 4 év lemerülve pihenéstől.
Az elmúlt 6 évben volt akkora ugrás, hogy ma már egy közepes mobiltelefonban komolyabb teljesítmény van, mint anno abban a laptopban volt. Mondanám hogy SSD és Win újratelepítés, de szerintem felesleges költeni rá.
3/7 anonim válasza:
Inkább vegyél egy külföldről behozott használt üzleti gépet. [link]
4/7 anonim válasza:
"mit kellene cserélnem benne"
Az egész laptopot.
5/7 anonim válasza:
Az én rossz Lenovom különb volt a tiednél, mégis lecseréltem, mert sokkal többe került volna a leves, mint a hús. A felnyitással volt gond, de drágán vállalták volna. Vettem egy Thinkpadot. Neked is ezt tanácsolom, vegyél újat.
6/7 A kérdező kommentje:
Hallottam, vagyis olvastam olyanról, hogy laptopon játszani nem javasolt, mivel ha elromlik vagy elöregszik benne a vga akkor nem cserélhetem ki, mivel a laptopokban forrasztott vga kártyák vannak (ami kivétel, azt tiszteletem)
2021. okt. 2. 11:20
7/7 anonim válasza:
Ez butaság. A GPUnak mindegy hogy valami program dolgozik vele, vagy játék fut..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!