Van még olyan "mikrovezérlő", ami úgy működik, hogy alapvetően egy analóg számítógépet programoz?
A 90-es években találkoztam egy olyan mikrovezérlővel, amelynek volt néhány 2?-3? analóg bemenete, egy analóg kimenete, a kettő között a "műveleteket" lehet a mikrovezérlővel állítgatni.
Nem ez volt a feladatom, csak belebotlottam, most egy cikk miatt érdekelne.
Én nem emlékszem, hogy lenne ilyen, hogy végig analóg az út. Talán valami nagyon-nagyon egyedi, ritkaság, valamelyik "kisebb" félvezetős cégnél lehetett ilyen. Egyet láttam még valamikor egyetemen, de ott is ha jól emlékszem max. összeadni tudott két analóg csatornát, de szorozni már nem tudott, és nem működött a logaritmálás sem, meg a gyökvonás sem. De ez elképesztően régen volt, és nekem is csak ködös emlékeim vannak.
A mai az ADC-DAC az út és közben fel tudsz dolgozni. Ha jót akarsz akkor DSP funkcionalítású mikrokontrollert keresel, mert azokban van egy rakás olyan funkció amelyik ilyenkor hasznos. És ezek már elég nagy sebességet tudnak, és alig észrevehető az ADC-DAC jelút.
Én most rákerestem és találtam egyet ami jó lehet neked, de nagyon kevés az infó róla beírod a google-ba "Sendyne SA100" és nem foglalkozol vele, hogy közli, hogy ez így "szamárság" és ott le tudsz tölteni két PDF-et (nálam az első és a 2. találat kb. ugyanaz a cikk, csak picit más a fejléce).
"Analog Computer on a Chip – Compiling Solutions - Sendyne" Ez az egyik címe, a másiké: "A Programmable Analog Computer on a Chip - Sendyne" Ezen szerintem el tudsz indulni és vannak a cikkben további hivatkozások, de most nincs időm kibogarászni a konkrét gyártóját a chipnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!