Vettem egy Arduinot (mikrovezérlő), kaptam hozzá egy breadboardot, ami egy teszter, vagy nem tudom hogy mondjam, a lényeg az, hogy belevezettem a Groundot és az 5V-ot, bedugtam a ledet, felvillant, aztán csak azt vettem észre, hogy szépen elkezd szenesedni :D Hogy kellene csinálni akkor?
1,5 v kell a lednek. Ha raksz eléje egy 1k ellenállást már fogja bírni
2014. nov. 22. 11:53
2/11 A kérdező kommentje:
uh én még abszolút kezdő vagyok, azt sem tudom, hogy ezen a breadboardon a - meg + között mi a különbség, mármint hogy mit mibe kell dugni stb.. de am csak 5 és 3.3 V van az arduinon. Valaki tudna adni egy gyorstalpalót? :D
2014. nov. 22. 12:02
3/11 anonim válasza:
nincs rá írva ? gyorstalpaló hát az így nem fog menni
talán szerezz be egy multimétert
2014. nov. 22. 12:09
4/11 anonim válasza:
Mielőtt tovább olvastam volna, akartam kérdezni, hogy amikor a programot írtad hozzá, biztosan nem tévesztettél el valamit?
Amit csináltál, ahhoz gyakolatilag nem kell Arduino, ugyanez lenne az eredmény, ha bármilyen 5V-os tápegységhez kötöd a LED-et ellenállás nélkül. A teljes árama a LED-en meg keresztül és pukk.
Szerencsére csak a LED-ed bánta, ha az Arduinoval kezdesz kísérletezni, akkor célszerű érteni is mit csinálsz, különben könnyen azt teszed tönkre.
Sok sikert a kísérletezéshez és a tanuláshoz!
2014. nov. 23. 19:21
7/11 anonim válasza:
Az elmúlt 6 órában egy vagy több kérdésed törlésre került a gyakorikerdesek.hu szabályainak megsértése miatt, emiatt jelenleg nem írhatsz ki új kérdést!
Kérlek, a jövőben tartsd tiszteletben az oldal felhasználói szabályzatát, mert annak sorozatos megszegése a hozzáférésed letiltásához vezet!
Amugy az Arduinot azert vettem (igazabol nem is arduino, valami copy de ugyan ugy mukodik) mert atomjo dolgokat lehet vele csinalni, es imadom az automatizalast, szoval a PLC be is bevezet egy kicsit, meg ha az mas nyelvu is
2014. nov. 24. 01:21
10/11 anonim válasza:
Legjobb, ha elsőre valami áramkorláttal (soros ellenállással) kötöd be a ledet. Akkor biztosan nem megy tönkre a próbáknál sem. Majd amikor valami komoly végleges dolgot raksz össze, akkor már lehet figyelni a led optimális áramára is. Ezt kezdőként még jobb ha ehhez hasonló biztonsági megoldásokkal kezded.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!