Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ég le a LEDem?

Miért ég le a LEDem?

Figyelt kérdés
Vettem egy Arduinot (mikrovezérlő), kaptam hozzá egy breadboardot, ami egy teszter, vagy nem tudom hogy mondjam, a lényeg az, hogy belevezettem a Groundot és az 5V-ot, bedugtam a ledet, felvillant, aztán csak azt vettem észre, hogy szépen elkezd szenesedni :D Hogy kellene csinálni akkor?

2014. nov. 22. 11:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
1,5 v kell a lednek. Ha raksz eléje egy 1k ellenállást már fogja bírni
2014. nov. 22. 11:53
 2/11 A kérdező kommentje:
uh én még abszolút kezdő vagyok, azt sem tudom, hogy ezen a breadboardon a - meg + között mi a különbség, mármint hogy mit mibe kell dugni stb.. de am csak 5 és 3.3 V van az arduinon. Valaki tudna adni egy gyorstalpalót? :D
2014. nov. 22. 12:02
 3/11 anonim ***** válasza:

nincs rá írva ? gyorstalpaló hát az így nem fog menni

talán szerezz be egy multimétert

2014. nov. 22. 12:09
 4/11 anonim ***** válasza:

Mielőtt tovább olvastam volna, akartam kérdezni, hogy amikor a programot írtad hozzá, biztosan nem tévesztettél el valamit?

Viszont ígz már érthető.

Gyorstalpalónál azért több kellene ide.

[link]

[link]

[link]

[link] +programoy%C3%A1s

[link] +bek%C3%B6t%C3%A9s

Ennyi gyorstalpalónak.

2014. nov. 23. 18:09
 5/11 anonim ***** válasza:

A kérdés másik részéhez is van infó:

[link]

[link]

2014. nov. 23. 18:25
 6/11 anonim ***** válasza:

Gyorstalpaló: [link]

Amit csináltál, ahhoz gyakolatilag nem kell Arduino, ugyanez lenne az eredmény, ha bármilyen 5V-os tápegységhez kötöd a LED-et ellenállás nélkül. A teljes árama a LED-en meg keresztül és pukk.

Szerencsére csak a LED-ed bánta, ha az Arduinoval kezdesz kísérletezni, akkor célszerű érteni is mit csinálsz, különben könnyen azt teszed tönkre.

Sok sikert a kísérletezéshez és a tanuláshoz!

2014. nov. 23. 19:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt 6 órában egy vagy több kérdésed törlésre került a gyakorikerdesek.hu szabályainak megsértése miatt, emiatt jelenleg nem írhatsz ki új kérdést!

Kérlek, a jövőben tartsd tiszteletben az oldal felhasználói szabályzatát, mert annak sorozatos megszegése a hozzáférésed letiltásához vezet!

2014. nov. 23. 19:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Na azért amit akartam azt mutatom.

A korábban linkelt oldal magyarra fordítva:

[link]

2014. nov. 23. 23:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem ugyan nem toroltek semelyik kerdesemet oO

Amugy az Arduinot azert vettem (igazabol nem is arduino, valami copy de ugyan ugy mukodik) mert atomjo dolgokat lehet vele csinalni, es imadom az automatizalast, szoval a PLC be is bevezet egy kicsit, meg ha az mas nyelvu is

2014. nov. 24. 01:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Legjobb, ha elsőre valami áramkorláttal (soros ellenállással) kötöd be a ledet. Akkor biztosan nem megy tönkre a próbáknál sem. Majd amikor valami komoly végleges dolgot raksz össze, akkor már lehet figyelni a led optimális áramára is. Ezt kezdőként még jobb ha ehhez hasonló biztonsági megoldásokkal kezded.
2014. nov. 25. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!