Érdemes mostanság olyan alaplapot venni amiben még van PCI slot?
Szerintem már nem nagyon talaálsz olyan "mai" alaplapot amin lenne pci slot.
Ha réeggbi hardverekkel akarsz foglakozniu akkor vegyél egy régebbi használt "játszós" gépet
Igen. PC bontóban.....
Valamiből nekik is meg kell élni.
Ma már bővítő kártyákat sem árulnak abba a foglalatba. Esetleg valami tényleg egzotikus ipari cuccot, de azzal otthon megint nem mész sokra. Ipari alaplapokra például még 8-10 éve is tettek ISA slotot, ami desktopra már a Pentium 4 lapok között is extrém ritka volt.
Amire ezek jók, ha például akarsz építeni egy overkill XP retró/nosztalgia gépet, akkor el tudsz menni i7-4770K-ig. Értelme nincs, mert az XP korszakos játékokban egy Core2 Quad is 100+ fps-t hoz megfelelő videokártyával, de meg lehet csinálni, mint ahogy Windows 98-hoz is el lehet menni Core2 Quad-ig, csak az OS nem tud kihasználni 1 magnál többet.
Akkor milyen slotból legyen rajta sok? PCIe ??
Mert olyanokra gondoltam hogy LAN, hang stb kártya bővítés, de tényleg már nem PCI hanem PCIe -re adnak többet
A régiekre gondoltam.
Nem ipari spéci dolgokra.
"slotból legyen rajta sok?"
Minek legyen rajta sok? A legtöbb ember legfeljebb 1db-ot használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!