Honnan tudom, hogy új egy termék?
Processzorok, videokártyák esetében, honnan lehet tudni hogy vadi új?
A videokártyák doboza fóliázott? Több helyen láttam már hirdetést a videokártyákat újként, bontatlanul árulják, de a képen kivannak szedve a dobozból. A dobozt nem fóliázzák be? Még nem vettem új videokártyát, de készülök rá, viszont 10-20% olcsóbban adják pl: a hardveraprón mint az egyéb internetes áruházakban, és új, bontatlanként hirdetve. Ha ki van nyitva a doboza akkor az hogyan lehet új? Nem fóliázzák gyárilag dobozt? Vagy esetleg csak matrica köti össze a nyitó felületet?
Gyártója válogatja, az én kártyáimon eddig szinte kivétel nélkül matrica volt, de valamilyen módon mindenképp zárva volt(szemben pl az alaplapokkal, amik simán nyitva vannak - tudom, van gyártó ezekből is amelyik fóliázza, nekem nem volt hozzá szerencsém még(asus, asrock, giga, meg még nagyon régen talán abit? Fene se emlékszik már mik voltak még). De ezen is egyértelműen látod, hogy ha kinyitották.
Hát ha bontatlanként árulja, akkor vagy nagyobb tételben kereskedik(ez reaális új kártyáknál), és az egyiket kibontja fényképezésre/saját használatra, vagy simán hazudik és kész. De amúgy tök mindegy hogy volt-e használva vagy sem, ha a garancia pár naposnál nem régebbi akkor biztosan rendben van.
Köszönöm a válaszod!
Igen, a garancia az döntő jellegű lehet. Nekem az alaplapom nem volt fóliázva, csak matrica volt rajta. A videokártyáktól már jobban félek mert olcsóbban hozzá lehet jutni mint az online áruházakban, de nem biztos hogy az tényleg új.
Nem szokták fóliázni egyiket se, a proci doboza le van ragasztva. Az alaplapé még az se. A videokártyák is ritkán. De az elektrosztatikus zacskó általában le van ragasztva. Azt nehéz úgy visszarakni hogy ne látszódjon.
Új hardvert nem szoktam a hardverapróról venni. Egy kivétel volt egy HP Probook típusú laptop. Óckotam tőle, de kb. 70% -al is olcsóbb volt mint a magyarországi bolti ár. Így csak bevállaltam, mert már korábban is tetszett ez a típus. Annyi volt hogy holland volt a billentyű kiosztása. De amúgy teljesen originál volt a csomagolás minden porcikáján látszott, hogy nem volt még kibontva. Sőt a serial alapján a 2 év garanciát is tudtam aktiválni a HP Magyarországnál. Így abszolút best buy volt.
Egyébként érdemes megnézni az eladó értékeléseit, sok mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!