Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az ilyen 100ezer alatti...

Az ilyen 100ezer alatti laptopok mire használhatóak?

Figyelt kérdés

Én ahogy kivettem a leggagyibb/alap laptopok aminél nem kap az ember agyvérzést használata közben 250-300ezernél kezdőnek.

Felmerült bennem, hogy a 100ezres laptopok mire jók?

2021. aug. 31. 11:14
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Amúgy, azt hiszem erről a laptopról van szó:

[link]

(tv-be csak fél füllel hallottam, hogy 100e alatt laptop, innen ered a kérdés)

Szóval szerintetek, ha ebbe valaki rak ssd+4gb ramot ""használható"" laptop lesz?

2021. szept. 1. 07:42
 22/27 anonim ***** válasza:

Bár lehúzták a #18-as hozzászólásom:

Ez a gép nem tudom mennyire bővíthető, tehát lehet sem memóriát (ami amúgy DDR3-as), sem normális tárhelyet nem biztos, hogy tudsz bele rakni. Nem olvastam hosszasan utána, de nekem elég korlátozottnak tűnnek a lehetőségek.

Teljesítményre amúgy ez a proci irodai használatra elégséges lehet(ne), de a gép ebben a formában súrolja nálam a "pénzkidobás" kategóriát. Eleve az összeszerelés minőségéről vagy anyaghasználatról ennél az árnál kár beszélni: nyilván minden a legolcsóbb műanyag, így tartósságát nézve nem a legszerencsésebb, hiszen laptopot sokan hordozni is szeretnék. Ha a zsanérok és egyebek gyengék, akkor a váz is hamar megadja magát. Az eMMC (ráadásul 64GB csak) win10 alá elég karcsú. Hiába hasonló az elv az ssd-hez deee... nem ugynaaz a kettő. Sem tartósságban, sem sebességben. A tárhely pedig meglehetősen kicsi, szóval ez tényleg max tanulós laptopnak jó, filmet nézni már csak külső merevlemezről tudsz vagy netflix.

2021. szept. 1. 08:26
 23/27 A kérdező kommentje:

Én mindenkinek zöldet nyomtam.

"Teljesítményre amúgy ez a proci irodai használatra elégséges lehet(ne), de a gép ebben a formában súrolja nálam a "pénzkidobás" kategóriát"

Ezzel én is így vagyok, azért nem értem, hogy lehet ilyet árulni

2021. szept. 1. 08:49
 24/27 anonim ***** válasza:
Ellenben ez teljesen elfogadható irodai melora [link]
2021. szept. 1. 12:01
 25/27 anonim ***** válasza:

Igen, ez kb az amit én is írtam korábban. :)

FullHD, 8GB RAM és minimum 256GB SSD.

A többségnek mégis elég inkább egy kávéfőző a böngészéshez/levelezéshez és akár több ezer soros excelekhez (amiket előszeretettel küldözgetnek).

Amúgy a bibi ott van, hogy már ez sem fér bele a max 100-as árplafonba. :) Tehát fenntartom a véleményem: újonnan ennyiért nem lehet "használható" laptopot venni. (Használható = GÖRDÜLÉKENY munkavégzés/tanulás és nem fekteti meg a teams, a böngésző és 3-4 office program együttes használata.)

2021. szept. 1. 12:22
 26/27 anonim ***** válasza:
Igen de a kérdéseben egyszer 100ezer alatti egyszer százezres laptopot ír a százezres esetben a 120ezer még kb az a kategória
2021. szept. 1. 12:36
 27/27 A kérdező kommentje:

Intel Celeron procikról én eddig jót nem hallottam, se az IntelCore i3-1005G1ról, se az amd 3050U/3200U-ról

AMD 4500U már igen, mondjuk igaz az 240+ fele van.

2021. szept. 1. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!