Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy laptoból kiveszem az...

Ha egy laptoból kiveszem az ssd-t, és átteszem egy teljesen ugyan olyan laptoba, akkor az új laptopot ugyan úgy használhatom, mint a régit? Mert rákerül minden programom, adatom, stb. És minden rendesen működni fog így? A windows is, meg minden?

Figyelt kérdés

#ssd áthelyezés
2021. aug. 5. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
A windows nem szereti a hardver váltást, szinte biztos, hogy újra kell majd telepíteni.
2021. aug. 5. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Csináltam ilyet más hardverű laptopok között is és működött, csak ott fel kellett rakjak még pár drivert. Ugyanazzal a rendszerrel, programokkal, adatokkal használtam tovább.

(Ha esetleg be lenne kapcsolva a bitlocker-es lemeztitkosítás, győződj meg róla, hogy megvan a recovery key, mert kérni fogja)

2021. aug. 5. 10:16
 3/7 anonim ***** válasza:
#1 Az XP már nagyon elavult, használata amúgy sem ajánlott, akkor már inkább valamilyen kis erőforrású linux kell. Ha mai modern Windowsról beszélsz, akkor teljes mértékben tévedsz.
2021. aug. 5. 10:28
 4/7 A kérdező kommentje:

windows 10 van a gépen, és egy dell 6420-ról van szó.

állapota erősen használt, de a gép nagyon jó!

Core i5 proci, 8 giga rammal, ssd-vel.

tudnék venni ugyan ilyen gépet, sokkal jobb állapotban mint ez. de újratelepíteni nem akarom. Ezért kérdezem az ssd cserét.

2021. aug. 5. 10:39
 5/7 R.;M.; ***** válasza:
Win 10 esetén, ha annak kódja hozzá van kötve egy Microsoft fiókkal akkor működhet gond nélkül. Én ugyan ezen módon a nemrég a bedöglött Dell Inspiron 5537-ből simán átraktam az új Dell Vostro 3500-ba az SSD-t. Boot sorrendet kiválasztottam az új laptopon és elindítottam a rendszert. El is indult, és felraktam minden szükséges drivert amit az új laptop részéhez kell a gyártói oldalról. De ugye it nem lesz aktivált a rendszer, mert érezni fogja, hogy nem a megszokott hardverrel van üzemeltetve. Itt jön képbe a Microsoft fiókhoz kötött kód szerepe, ugyanis azzal belépve a rendszerbe aktiválnia kell magát a rendszernek, de ha lapból nem is teszi, akkor pár kattintással javítani lehet, hogy onnantól azon hardverrel működjön a rendszer. (Nekem kellett az utóbbi lépés mert totál más hardverkörnyezetben indult a rendszer.) Viszont neked ha tényleg minden hardver elem egyezni fog, akkor lehet hogy egyből minden variálás nélkül aktivált lesz a 10 ha belépsz a Microsoft fiókkal a rendszerbe.
2021. aug. 5. 13:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Nincs microsoft fiókom. Mármint olyan nincs, amit a windows-hoz kaptam. Mert operációs rendszerrel együtt vettem a gépet még londonban. akkor mi a teendő?
2021. aug. 6. 09:16
 7/7 R.;M.; ***** válasza:
Akkor eddig helyi fiókkal használtad a géped? Ha igen akkor is csinálhatsz egy Microsoft fiókot és belépsz vele a rendszerbe, és azután hozzákötheted a rendszert is az MS fiókhoz. Vagy az is megoldás ha van egy hotmail.com-os email címed, mert az is egy megoldás, sőt nekem is azzal van Microsoft fiókom, mert lényegében egy a kettő ha jól tudom. Ja és így az asztali PC-men az első még 16 éves koromban létrehozott hotmail.com-os email címhez van kötve a rendszer, amivel a Microsoft fiókba is be tudok lépni és kezelni a dolgokat. És nemrég ugye mint írtam is én is SSD-t raktam át a laptopba, így újra kellett aktiválni az új gépen a rendszert, de az asztali gépen lévő rendszert nem akartam emiatt elbukni, így külön erre a célra létrehoztam egy második hotmail.com os email fiókot. A régi laptopban beléptem az új email fiókkal és hozzákötöttem az azon lévő rendszert. Majd az új laptopba téve az SSD-t, és elindítva a rendszert beléptem az új laptopba is a hotmail.com-os újabb fiókkal, és már aktiválni is tudtam a rendszert simán, így van két különálló fiókom, így akár 2 gépet is újra tudok aktiválni, ha bedöglik az egyik gépem, és újra aktiválni tudom majd a rendszereket.
2021. aug. 7. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!