Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hatalmas probléma ha amd...

Hatalmas probléma ha amd videokártyával nincsen DLSS?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert mindenhol ezen vannak kiakadva és szarozzák az amd-t mert nincs DLSS meg az RT vagy mi is szar szerintük.Most akkor lehet jó választás egy amd kártya vagy csak az nvidia minden más szar?

2021. aug. 27. 23:33
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

DLSS nincs, de van FSR ( az újakban ). A legújabbak már valamicske RT-re is képesek.

Nem szarok az új AMD kártyák, teljesen jók, viszont ha szükséged van az RT-re akkor célszerűbb nvidiát venni. Ha olyan játékokat játszol, ahol ki tudod használni a DLSS nyújtotta előnyöket és a DLSS nyújtotta sebesség és minőség jobban megfelel az igényeidnek akkor nvidiát célszerű venni.

Ha ezek nem érdekelnek akkor azt érdemes venni, ami a rendelkezésre álló pénzért a legjobb teljesítményt nyújtja. Ha épp ezért AMDt kapsz akkor azt, ha meg nvidiát akkor azt.

2021. aug. 27. 23:44
 2/7 A kérdező kommentje:

1/

Nem rég volt nvidiám 3 is de fingom nincs mi az az RT meg a DLSS ilyeneket nem kapcsolgattam csak játszottam :)

2021. aug. 27. 23:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neked konzol való xD xD xD
2021. aug. 27. 23:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi de az nekem nem opció :) azért elmarad a ps-s grafikától mert attól,hogy nem használom a DLSS-t ami azt mondják kb 4K ban ha értelme van még ugyan úgy igénylem a szép grafikát.
2021. aug. 27. 23:55
 5/7 meszike91 ***** válasza:
100%
Úgy tudom mindkét technológiát csak kevés játék támogatja. A dlss helyett meg van amd-s megoldás ami nyílt forráskódú és ezért hosszabb távon sikeresebb lehet mint az nvidia megoldása. A freesync is így tudta lenyomni a gsync-et. Mostanra már az nvidia is támogatja a freesyncet.
2021. aug. 27. 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

#5 Csak az AMD-s FSR egy shader ami a shading unitokat terheli (és csúnyább), míg DLSS külön tensor magokon fut (de spéci kártya kell).

Majd idén az Intel XeSS lesz ami nyílt, és fut AI magokon VAGY normál shading unitokon, talán az befut majd. Ennek talán lesz már piaci esélye az elterjedésre.

2021. aug. 28. 07:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét technológia van mindkét hardveren csak más a neve. A DLSS akkor jó ha 4K monitorod van, de csak FHD-ban bírja renderelni majd felskáláza a képet 4K-ra. Nem tökéletes, de jobb mint FHD-ba renderelve és úgy 4K. A RT egyedül új és eleve támogatott címeknél látványos,a legtöbbnél csak kis cukormáz, bár a Quake II nem semmi RT-ben.
2021. aug. 29. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!