Milyen gazdaságos nyomtatót vennétek?
Ha "hektikusan nyomtatsz" (akármit is jelentsen ez) akkor neked a papírboltra van szükséged. Olyan, hogy nem tud beszáradni nincs. Mindegyik be tud száradni, vagy lesz más baja ha sokáig nem csinálsz vele semmit.
Azért tartod gusztustalannak a HP-t mert nem érted a nyomtatók árképzését. A nyomtatógyártók (főleg az olyan gagyi kategóriában mint amit használsz) veszteséggel adják el a nyomtatóikat. Lefordítom neked magyarra: többe kerül az előállítása / szállítása / tárolása stb mint amennyiért te megveszed. Onnan válik nyereségessé, hogy elkezded venni a patronokat.
2021. aug. 18. 08:33
2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jóindulatú, bár kicsit lekezelő válaszodat. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy fedezeti pont alatt adják el a nyomtatókat, viszont engem ez abszolút hidegen hagy. Ne mondja nekem senki, hogy korrekt gyakorlat az, hogyha elfogy egy szín, akkor fekete-fehéren sem nyomtat, nem beszélve arról, hogy szürkeárnyalatos nyomtatásnál is kever egy kevés színeset a feketébe, hogy fogyjon az is. Nincs bajom azzal, ha 100.000be kerül egy nyomtató, ha rendesen működik és nem szo*atni akarja a tulajdonosát, mert így nettó szívatás az egész.
Mindenképp "tankos" (tartályos) nyomtatót vennék. A nyomtató, amit 15.000 Ft-ért vettem, egy év alabb nagyobb kiadást jelentett, mintha vettem volna egyet 50.000-ért. Az olcsó nyomtatóba a patron 5000, a ""drága"" tartályos nyomtatóba a patron 1000 Ft. Az előbbi bír 150-450 lapot, az utóbbi úgy 3000-et. Ha nyomtatót vennék (és a közeljövőben fog kelleni új), mindenképp tartályosat vennék.
2021. aug. 18. 08:55
A tartályos nyomtatóba te magad Öntöd bele a festéket, nem pedig kazettát cserélsz. Ez lemaradt. Márkanevet még nem tudok mondani, nincs tapasztalatom. Suliban Canon Pixma tartályos nyomtató jól bírja a strapát, de nem állok felette naponta, úgyhogy nem tudom érdemben megállapítani.
2021. aug. 18. 08:57
Csak nem írja le a kérdező, hogy mit jelent a "hektikus" nyomtatás. Anélkül kicsit nehéz bármit javasolni, mert van amire elég a 15eFt-os gagyi, van amire a 100eFt-os is kevés és van amire tökéletesen elég ha elmegy nyomtatni a könyvtárba.
2021. aug. 18. 09:07
Ha nem nyomtatsz szinesben sokat, akkor a szineseket kinyomtattatnám valakivel ,én meg vennék egy hazsnált fekete mono lézert (pl: HP laserjet sorozat) az fix, hogy nem fog beszáradni. Bírja ezeklet a hektikus nyomtatási szokásokat. Előtte tájékozódj az árúkeresőn a gép nevére keresve, hogy milyen festékjet eszik az alapján megvan, hogy mennyi bele a kazetta.
2021. aug. 18. 09:10
7/16 A kérdező kommentje:
Hektikus: kéthavonta egy meghatalmazás, jegyzet, stb. Köszönöm #3,4,6 Utánanézek a mono-nak is és a tartályosnak is
Ha ilyen ritkán nyomtatsz, akkor kizárólag a lézer jöhet szóba.
Nekem a Brother nagyon bevált, bármilyen utángyártott tonerrel hiba nélkül működik.
Ilyen van nekem, csak wifi nélkül:
[link]
Az utángyártott toner is olcsó hozzá:
[link]
2021. aug. 18. 10:18
Tehát kéthavonta pár oldal. Ehhez minek nyomtató?
2021. aug. 18. 13:45
Brother HL-1210WE Nyomtató a jó választás.
2021. aug. 18. 14:40
Kapcsolódó kérdések: