Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gazdaságos nyomtatót...

Milyen gazdaságos nyomtatót vennétek?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy új nyomtatót venni, amit gazdaságosan tudok üzemeltetni. Színesre nincs igazán szükségem, hektikusan nyomtatok, szóval nem baj ha nem tud beszáradni, és legyen újratölthető a patron/toner. Tököm tele van ezekkel a HP hulladékokkal, kifogy a magenta és nem enged fekete-fehéret sem nyomtatni, 15.000 az új patron, gusztustalan...
2021. aug. 18. 08:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
55%

Ha "hektikusan nyomtatsz" (akármit is jelentsen ez) akkor neked a papírboltra van szükséged. Olyan, hogy nem tud beszáradni nincs. Mindegyik be tud száradni, vagy lesz más baja ha sokáig nem csinálsz vele semmit.

Azért tartod gusztustalannak a HP-t mert nem érted a nyomtatók árképzését. A nyomtatógyártók (főleg az olyan gagyi kategóriában mint amit használsz) veszteséggel adják el a nyomtatóikat. Lefordítom neked magyarra: többe kerül az előállítása / szállítása / tárolása stb mint amennyiért te megveszed. Onnan válik nyereségessé, hogy elkezded venni a patronokat.

2021. aug. 18. 08:33
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jóindulatú, bár kicsit lekezelő válaszodat. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy fedezeti pont alatt adják el a nyomtatókat, viszont engem ez abszolút hidegen hagy. Ne mondja nekem senki, hogy korrekt gyakorlat az, hogyha elfogy egy szín, akkor fekete-fehéren sem nyomtat, nem beszélve arról, hogy szürkeárnyalatos nyomtatásnál is kever egy kevés színeset a feketébe, hogy fogyjon az is. Nincs bajom azzal, ha 100.000be kerül egy nyomtató, ha rendesen működik és nem szo*atni akarja a tulajdonosát, mert így nettó szívatás az egész.
2021. aug. 18. 08:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp "tankos" (tartályos) nyomtatót vennék. A nyomtató, amit 15.000 Ft-ért vettem, egy év alabb nagyobb kiadást jelentett, mintha vettem volna egyet 50.000-ért. Az olcsó nyomtatóba a patron 5000, a ""drága"" tartályos nyomtatóba a patron 1000 Ft. Az előbbi bír 150-450 lapot, az utóbbi úgy 3000-et. Ha nyomtatót vennék (és a közeljövőben fog kelleni új), mindenképp tartályosat vennék.
2021. aug. 18. 08:55
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A tartályos nyomtatóba te magad Öntöd bele a festéket, nem pedig kazettát cserélsz. Ez lemaradt. Márkanevet még nem tudok mondani, nincs tapasztalatom. Suliban Canon Pixma tartályos nyomtató jól bírja a strapát, de nem állok felette naponta, úgyhogy nem tudom érdemben megállapítani.

2021. aug. 18. 08:57
 5/16 anonim ***** válasza:
Csak nem írja le a kérdező, hogy mit jelent a "hektikus" nyomtatás. Anélkül kicsit nehéz bármit javasolni, mert van amire elég a 15eFt-os gagyi, van amire a 100eFt-os is kevés és van amire tökéletesen elég ha elmegy nyomtatni a könyvtárba.
2021. aug. 18. 09:07
 6/16 elistvan ***** válasza:
100%
Ha nem nyomtatsz szinesben sokat, akkor a szineseket kinyomtattatnám valakivel ,én meg vennék egy hazsnált fekete mono lézert (pl: HP laserjet sorozat) az fix, hogy nem fog beszáradni. Bírja ezeklet a hektikus nyomtatási szokásokat. Előtte tájékozódj az árúkeresőn a gép nevére keresve, hogy milyen festékjet eszik az alapján megvan, hogy mennyi bele a kazetta.
2021. aug. 18. 09:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Hektikus: kéthavonta egy meghatalmazás, jegyzet, stb. Köszönöm #3,4,6 Utánanézek a mono-nak is és a tartályosnak is
2021. aug. 18. 09:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyen ritkán nyomtatsz, akkor kizárólag a lézer jöhet szóba.

Nekem a Brother nagyon bevált, bármilyen utángyártott tonerrel hiba nélkül működik.

Ilyen van nekem, csak wifi nélkül:

[link]

Az utángyártott toner is olcsó hozzá:

[link]

2021. aug. 18. 10:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Tehát kéthavonta pár oldal. Ehhez minek nyomtató?
2021. aug. 18. 13:45
 10/16 anonim ***** válasza:
Brother HL-1210WE Nyomtató a jó választás.
2021. aug. 18. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!