10400F vagy 10700T?
Jelenleg egy új gépet szeretnék összerakni.
Úgy tudom hogy az i7 energiatakarékos, de az 1 magos teljesítménye mégis erősebb, mert 0.2ghz-val magasabbra boostol mint az i5.
Érdekes módon a benchmarkok szerint az i7 gyengébb, mind az 1 magos és összmagos teljesítménye egyaránt.
Melyik lenne a jobb választás? A 2 proci ugyan annyiba kerülnek, így a 2 közül szeretnék választani. Ryzen-t nem akarok.
"mert 0.2ghz-val magasabbra boostol[na] mint az i5 [ha tudna]."
Nem véletlenül nevezik energiatakarékosnak.
Az automata boost nagyban függ az áramfelvételtől és az aktuális maghőmérséklettől, hiába van papíron nagyobb szám odaírva.
Ez erősen alaplapfüggő is. A 10700T alap esetben nem túl acélos, de ha van egy faxa tuning lap amiben át lehet mókolni a PL1,PL2, Tau adatokat vagy ( egy rendes K-s lapban ) kézzel beállítasz neki mindent akkor simán lenyomja a 10400F-et, ráadásul a többi 10700-zal ellentétben még nem is lenne meleg ( ennek 123W a PL2-je, a 10700K-nak 229W ).
Ha nincs csak valami basic lapod akkor ez felejtős, akkor inkább 10400F.
Én MAGAMNAK a 10700T-t venném valami combos Z-s lappal, ha nem lenne 65W-os Ryzenem :D
#3,
Köszi a válaszod!
De ha egy tuningos alaplappal manuálisan állítanám be a fogyasztását, akkor ugyan olyan lenne a teljesítménye mint egy sima 10700-nek, csak kevesebbet fogyasztana?
Nem lenne ugyanakkora a teljesítménye, ugyanis a T 3700 all core és 4500 amit egy magra tartani tud míg a K 4700/5100 amit tud tartani.
Csodák nincsenek, az előfordul, hogy néhány legyártott processzor jobban sikerül, és pl kisebb feszültségen is tudja tartani az előírt órajelet, de ekkora különbséget még úgy se lehetne elérni, itt az órajelek különbsége miatt jön ki ez a nagy diferencia.
Ha gaming a fő cél akkor igazából egy 10400F kényelmesen jó 2080Ti/3070 szintig max a 3080/3090 és 6900XT amikhez nem árt egy I7 vagy I9.
"akkor ugyan olyan lenne a teljesítménye mint egy sima 10700-nek, csak kevesebbet fogyasztana?"
Ahogy írták ugyanolyan nem lenne, egy magon -2300MHz-cel lassabb lenne a T, all-core meg 800MHz-cel ( +100MHz-et lehet nyerni a Thermal Velocity Boost bekapcsolásával ). Így all-core 200MHz-cel lenne lassabb, mint a 400F, de kettővel több maggal.
Erősen játékfügg, a 2-6 magot dolgoztató játékokban a 400F jobb vétel, főleg hogy olcsóbb lap is tökéletes hozzá, e felett és munkára jobb a 700T, de csak egy drágább lappal. Ha később váltani akarsz valami 10900K-ra és e miatt alapból drága lapot ( Z490/Z590 ) vennél és olyan alkalmazásokat futtatsz akkor jobb lehet a moddolt 700T. Minden egyébb esetben a 400F ajánlottabb.
Én gyakran kihasználom a több magot a Ryzen7-nél is, ezért én inkább ezt preferálom, de én nem nagyon játszom.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!