Egy ilyen konfigurációjú laptopon hogyan lehetne fejleszteni/gyorsítani?
Intel® Core™ i3-7020U Processor (3M Cache, 2.30 GHz), 4GB DDR4 2400MHz RAM
, Intel® HD Graphics 620, 1 TB HDD 5400 rpm.
Mennyit segítene ezen a laptopon +4GB ram és esetleg egy ssd?
SSD mindenképp, de lehet a ram "pénzkidobás" mármint biztos gyorsít rajta, de nem biztos, hogy megéri.
Én először csak az ssd-t venném, mert azt bármibe tudod utána használni, de a laptop ramot nem
Ram valóban nem sok érezhető javulást hozna, de ha megteheted jó befektetés a jövőre nézve, kitudja a windows frissítések, vagy a 11 mennyire zabálja a ramot jobban.
Viszont SSD-t mindenképpen tegyél bele hdd helyett...hdd-t meg az optika helyére (ha van), vagy külső házba ha kell még:)
Nekem anno egy 10 éves laptopon is iszonyat nagyot segített, nem hogy egy ilyen újabbnál.
A RAM büvítése szerintem hozna bőven javulást,két okból:
-bővítés után két-csatornás módban jelentőseb gyorsabb lenne
-a 4GB RAM az mindenre kevés
Nemrég az egyik kérdésnél megnéztük többen is, a Win10 indítás után simán több mint a ramod felét megeszi, nyitsz egy böngészőt és elfogyott a 4GB..
Az SSD meg egyenesen kincset érne.
Érdemes megnézni a használt ram mérete mellett a laozófájl méretét is illetve annak használatának a mértékét. Nem kizárt, hogy 64GB RAM mellett is lefoglal a Win egy elég nagy pagefile-t, de jó eséllyel nem használja amígk i nem ogsz a 64GBból. Ugyanez 4GB esetén?
A dual-channel mód meg mindenhol sokat dob...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!