Milyen hangrendszert vegyek?
Szeretnék egy hangrendszert venni, ami tartós hosszú távon( tervezett meghibásodással együtt ha lehet minél később menjen direktben sz*rrá),
jó legyen a hangja és 5.1 legyen. Ne keljen folyton a szervizest híkálni hogy ez meg az van vele. Aki ért az ilyenekhez javaslatait várom.
ÁR MAXIMUM 45000FT nem több, lehet kevesebb.
A 2.0-nak még van értelme. Annak idején én is nagy lelkesedéssel vetettem bele magam egy 5.1-es rendszer összerakásába, úgy szólt mint atom. 3 erősítőre volt rákötve 1 pár sony hangfal centernek, 1 pár sony és 1 pár videoton hangfal frontnak, külön páronként lehetett őket ki-be kapcsolni, a hátsó hangfalpár talán philips volt, a mélynyomó meg pioneer. Gondtam ez majd megreformálja az otthoni mozizást. Ha jól emlékszem, a fekete gyöngy átkában volt egy jelenet, mikor leszakadt a csillár, és szépen mindenhonnan lehetett hallani a fa recsegését. Éy ennyi. Ennyi maradt meg. A hátsó hangfalak általában kihasználatlanok, megy rajta a zene is oszt schő. Ami hangot ad, azt mutatja a kamera is, szóval minden a frontról szól. Mikor nővéremmel filmeztünk, ő mindig aggódott hogy zavarjuka szomszédot, így le kellett venni a hangerőt, barátnőm se bírja ha hangos. A rendszert leredukáltam 1 erôsítőre és 2 álló hangfalra, ez van most a szobámban, a többi pedig a pincében bedobozolva. És használom szerinted? Mindent az àgyból nézünk a barátnőmnél tabletről. :)
Szerintem a 2.0 is elég, a mêlynyomó is csak a szomszédokat zavarja. (Ahhoz egyébként is nagy szoba kell az alacsony frekvencia miatt)
Amiről én beszélek se ultra szuper stúdió minőség, hanem csak minőség, ami 5.1-ben megállja a helyét, mint pl. Logitech Z906, vagy hangprojektorból pl. SAMSUNG HW-Q60T. Utóbbim van LG UHD tévéhez, meg egy Z607 számítógéphez. Ég és föld a különbség hangzásban, pedig mindkettő 5.1.
Attól is függ, mire váltanád ki. Nyilván ha évek óta már stereot hallgatsz is nagy lesz a különbség. Z607, ha árukeresősök közül kell választani. Egy T20-at váltottam le vele, de hangzásban számomra a T20 jobbnak, a basszusa erőteljesebbnek érződött, hiába volt csak 2.0. Ha mindenképp 40-45k-ért akarsz venni, akkor nem beszéllek le róla, csak én megbántam, hogy még nem raktam félre a 906-ra.
Nem az operációs rendszertől függ. A Windwos max. a Dolby hangzást nem biztosítja/támogatja, mivel nem fizetnek semmilyen licenszet érte.
Az alaplapi hangchiptől, vagy hangkártyától függ, hogy képes-e 5.1-re, illetve az arra rákötött hangrendszertől. De a mostani alaplapok szinte mind olyan chippel érkeznek már, hogy felesleges külön hangkártyát venni hozzá, hogy az 5.1-es hangrendszert kitudd használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!