Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek még viccnek is...

Szerintetek még viccnek is rossz használni Windows 7etet 2021 Ben? Miért vannak olyanok Windows7et telepítenek?

Figyelt kérdés
2021. júl. 23. 23:02
 1/10 A kérdező kommentje:
Pl i3 6th generácira is telepítenek Window7etet!
2021. júl. 23. 23:03
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne telepíthetnének Win7-et? Ha nekik ez tetszik, akkor hajrá. Téged ez miben zavar? 😃
2021. júl. 23. 23:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy nagyon gyenge, régi laposom, amin eredetileg Vista volt. Arra került Win7, és most is az fut rajta, mert azt még elbírja. Én ezért telepítettem rá 7-et. De szerintem a legtöbb win7 használó ezért használja még mindig, vagy azért mert még mindig jobban meg van vele elégedve mint a 10-el.
2021. júl. 23. 23:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert jobban tetszik nekik, egyszerűbb a kezelő felület (sokkal szebb is persze ez csak az véleményem) nincs szükséged minden áron ssd-re hogy normálisan tud használni gyengébb gépre egyszerűen csak jobb választás.Én is mai napig win7-et használok kivéve a nagy gépen aszal már sajnos egyáltalán nem kompatibilis de ha lenne rá mód azon is tuti azt használnám az meg hogy nem biztonságos hát elég gyenge duma meg úristen már nem jön rá több millió usles update az meg nem egy tragédia. Most is pont egy olyan gépről írok amin már 3 éve ugyan az win7 van update off és egy avast egy nyavalyás vírust nem sikerült vele össze szedni illetve semmilyen hátrányt nem tapasztaltam persze ezt felhasználó is váltogatja ki milyen oldalon jár mit tölt le stb.Viszont nekem is lenne egy kérdésem neked miért is fáj az hogy ha valaki win7-ethasznál még most is ? Mindenkinek a saját döntése hogy mit használ mi tetszik neki milyen tapasztalatai vannak egy os-el kapcsolatban stb..
2021. júl. 24. 00:45
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Felsorolok pár dolgot, ami 2021-ben (sőt, pontosítsuk, 2021. július 24-én) viccnek is rossz:

- Azon rugózni, hogy ki mit telepít. Mert rohadtul semmi közöd hozzá.

- Ezt az arrogáns, fröcsögő stílust megütni, amit neked sikerült.

- Az, hogy a legelterjedtebb operációs rendszernek még a kinézetét is csak kis mértékben tudja befolyásolni a felhasználó.

- Az, hogy sikerült elérni, hogy a frissítésre ne valami hasznos dologként tekintsenek az emberek, hanem szinte már féljenek tőle.

- Az, hogy kész termékként adnak egy félkész rendszert, amit aztán heti szinten foltozgatnak.

- Az, hogy egy erőmű kell ahhoz, hogy rendesen fusson egy operációs rendszer.

Mellékesen kérdezném meg: szerinted mi olyasmi van a Windows 10-ben, ami elengedhetetlenül szükséges a mindennapi számítógépes munkához, és ami a Windows 7-ben nincs?

A tény az, hogy a Windows 7 nagyon sok téren előnyösebb, mint a 10:

- Erőforrástakarékosabb. Persze, minden újabb rendszernek több erőforrásra van szüksége, mint az előző verziónak (legalábbis a legtöbb oprendszer esetén), de egy olyan oprendszer sem volt eddig, amelyik a megjelenésekor átlagos hardvereken olyan hitványul futott volna, mint a Windows 10.

- Stabilabb. És itt nem csak arra gondolok, hogy átlagosan többször fagy le, hanem arra is, hogy ha valami gebasz van, akkor a Win7-be könnyebb utána életet lehelni. A 10-ben még normális csökkentett mód sincs, azt is csak mókolással lehet elővarázsolni. Arról nem is beszélve, hogy nem kevés Win10-es gépet láttam, amelyik egy egyszerű áramkimaradás után képtelen volt betölteni.

- Szebb. Oké, ez szubjektív jellemző, de sokan vagyunk, akik számára az a "minimalista" design, amit a Win10 képvisel, nagyon nem jött be. Túl sivár és komor. A Win7 nézett ki valahogy. De még a 8 is stílusos volt a maga nemében. Persze, ez nem lenne szempont, ha a Windowsnál is normális mértékben testre lehetne szabni legalább a felhasználói felületet.

- Nincs teleszórva irritáló, sőt, sokszor a legalitás határait súroló összetevőkkel. Most komolyan reklámok vannak egy több tízezer forintos rendszerben? És be kell nyelni azt, hogy monitorozzák, hogy én a saját gépemet hogyan használom?

A biztonságról meg annyit, hogy volt szerencsém látni, ahogy a munkahelyemen a Win10 egekig magasztalt Defendere lazán beengedte a zsarolóvírust, tönkretéve egy halom dokumentumot.

Egyébként, ami engem illet: pont emiatt szakítottam az egész Microsoft-univerzummal. 4 éve Linuxozok, és én dönthetem el, hogy nézzen ki a rendszer; én dönthetem el, hogy akarok-e frissítéseket, és hogy azokat mikor telepítem; nem nyomoz utánam, nincsenek reklámok; nincs olyan frissítés, ami valami szoftvert vagy szolgáltatást töröl a rendszerből (Win10-nél nem egyszer volt ilyen); illetőleg: verzióváltáskor sem kell tízezreket a hardver fejlesztésére költenem. Van ugyan még egy Win7 a másik vinyómon (jah igen, ezek a rendszerek még SSD nélkül is kényelmesen gyorsak tudtak lenni), arra az esetre, ha netán olyan szoftverbe botlok, ami nem fut Wine alatt, és nincs Linuxos kiadása, vagy másvalami helyette. Bár ez igazából csak "óvintézkedés", nagyon ritkán kellett eddig, hogy Windowst bootoljak.

2021. júl. 24. 10:07
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

Lehet régebbi a hardvere (az újabbakra fel se megy).

Lehet még használni csak kell egy jó vírus írtó és blokkoló a böngészőbe,ha ki akarja engedni a netre az ember.De még ezekkel is meg vannak a veszélyei a Win10-zel szemben.

Ha nem feltétlen kell neki a Windows,akkor egy könnyed ablakkezelővel telepített,széles szoftver parkkal rendelkező Linux is jó alternatíva lehet.

2021. júl. 24. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:
46%

Én nekem Windows 10 van egy HDD-s laptopon. Windows 7-re semmi driver nincs, csak VGA, és USB-vel fel se bírom rakni, Windows 8.1-et szeretem arra meg normális VGA driver nincs.

2015-ben vettem a laptopot, az elején win8.1 volt rajta úgy 2017-ig, aztán rá került a 10.

10-et fél évente újra kellett raknom, bár utoljára tavaly nyáron raktam újra. 2020-as tavaszi frissítéssel nálam megoldotta ezt a HDD gondot, mint ahogy írták is fórumokon.

Nálam a W10 azért bajos, mert többet fogyaszt, lassabb. Egy A4-6300 M430 2GB 8GB DDR3-MAL egesz jól eltudok gta5-ni csgozni rajt.

megválaszolva a kérdésed, én ha helyükben lennék én is 7-et raknék fel, mert nagyon nincs jelentősége, ha régebbi (2015 vagy előtti) gépről van szó.

2021. júl. 25. 13:03
 8/10 anonim ***** válasza:

és Szerintetek még viccnek is rossz win2k-t használni 2021-ben?

(erre is ugyanezen érvek érvényesek pro/kontra)

2021. júl. 25. 13:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Van egy régi gépem amin Win7 fut, de csak azért, mert a Win10 rettentően lassú volt HDD-n és nem szeretném SSD-re cserélni, mert sok előnyöm nem lenne, nem használom sokat. Viszont szvsz a Win10-hez képest sokkal rosszabb rendszer. Ha rá jön az 5 perc sokat kínlódok vele, mire egyáltalán találok megoldást.
2021. júl. 26. 07:23
 10/10 anonim ***** válasza:
42%
Rák a szívét aki lepontozott. Remélem meghal.
2021. júl. 26. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!