Melyik billentyűzetet választanátok?
És ha tudtok más blue switch-es mechanikus billt ami 20k-ig van,azt belinkelnétek?Előre is köszönöm! :)
Én mindenképp az AULA-t venném a három közül. Csak azért mert "teljes". Numpad, és a nyilak is rajta vannak. Nekem személyszerint hiányoznának ezek.
Ezen kívül valószínű jó lenne mind, de a használhatóságot eléggé korlátozza hogy sok billentyű egyszerűen nincs rajta.
Hát ezek elég gagyinak, és kényelmetlennek tűnnek.
Én lehet valami profibb dologban gondolkodnék:
3: amiket linkeltél, sajnos nagyon ocsmány, rossz minőségűnek tűnnek. A logitech pedig nem csinál gagyi minőséget. Nem értem mit értesz 'mechanikus' billentyűzet alatt.
Manapság már mindennek új nevei vannak. Régen volt a laptop billentyűzet, meg a sima. Miért kell 'mechanikus' billentyűzetnek hívni? Ugyan arról beszélünk...
#4 Kapcsolók vannak mechanikus billentyűzetben.
Egyrészt 20 évet is vígan kibírnak, másrészt azokon érezni mikor kattannak és küldik a jelet, tehát fizikai visszajelzést kap az ujjad és/vagy füled, ég és föld a gépelés membrános és mechanikuson. Akinek a munkájához vagy hobbijához tartozik, annak ez igen is fontos tud lenni.
Membránosnál egy gumival nyomsz össze két áramkört, rövidebb élettartam, nincs / vagy pontatlan a visszajelzés a gombnyomásról.
#4 ha nem tudod mi a különbség a mechanikus és a membrán billentyűk között akkor inkább nem szólnék bele...
nekem ilyenem van csak barna switch-el, ebben az árban ez az egyik legjobb billentyűzet jelenleg, minőségi keycappel
ha nem zavar, hogy nem magyar kiosztású és tudsz várni amíg megjön (2-3 hét) akkor nagyon tudom ajánlani, messze az eddigi legjobb billyentyűm, tényleg mindent tud amit kell, akksis szóval vezeték nélkül is lehet használni, bluetooth 5.1, usb-c csatlakozás, androiddal is nagyon jól működik és tényleg nem egy olcsó vacak, érződik is rajta
de én csak akkor vennék blue switchest a helyedben ha tényleg nagyon szereted a kattogást mert az nem lesz halk
5 - hát, így 2021 nyarán pont úgy néz ki a gazdasági berendezkedés, hogy egy tárgynak 20 évig kell bírnia. Elárulom, ha egy ilyen szart 2 évnél tovább használsz, már túltejesítette magát, és elrontották a tervezését, mert nem éri meg majd gyártani. Túl sokáig jó.
Amúgy a régi billentyűzeteket is szét lehetett szedni, most ez mitől újdonság?
Most nagyon okosnak hiszitek magatokat itt a membránozással meg a mechanikus billentyűzetekkel... leütöd a billentyűd és működik. Az egyik hangos a laptopos meg nem. Okostojások
Befejezhetnéd már az okoskodást. A kérdező MECHANIKUS GAMER billentyűzetet keres, erre te ide dobsz egy MEMBRÁNOS HÉTKÖZNAPI billentyűzetet, és ha ez nem lenne elég, még nekiállsz okoskodni arról, hogy a kettő teljesen ugyanaz, meg amúgy is így meg úgy dobhatod ki két év után. Tulajdonképpen minek is válaszoltál a kérdésre, ha nem értesz a témához?
Nem tudom, hogy 10 vagy 15 évvel vagy-e lemaradva, de az elmúlt 8-9 évben külön ágazat lett a gamer perifériák piaca.
És hogy mitől lesz ún. gamer manapság egy billentyűzet?
-Vannak speciális funkciói (például játék közben le lehet tiltani bizonyos zavaró billentyűket (Windows gomb), programozható gombok találhatóak rajta stb.)
-99%-ban van valamilyen háttérvilágításuk, ez manapság már RGB alapú (így lényegében bármilyen színt elő tud állítani)
Aztán hogy mechanikus kapcsolókkal rendelkezik, vagy membránossal (,,ütögetős régi nagy”), az már gyártótól függ elsősorban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!