Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csak 3 HDD gyártó van?

Miért csak 3 HDD gyártó van?

Figyelt kérdés
WD, Seagate, Toshiba. Régebben volt még Maxtor, Samsung, Hitachi, meg ki tudja még mi. Miért csak 3 gyártó maradt? Miért nem kezdenek el mások is ilyeneket gyártani? Érdekes, hogy SSD-t sokan gyártanak, de HDD-t nem, pedig most lehet, hogy jó lenne, ha más cégek is elkezdenének ilyeneket gyártani, főleg a Chia bányászok, illetve az általuk okozott készlethiány miatt. Mondjuk én úgy tudom, hogy a Samsung HDD-k valójában Seagate-ek voltak, csak Samsung logóval, de akkor sem értem, hogy miért hagyták abba, és miért nem kezdik el újra gyártani. Vagy nem érné meg nekik? Lehet, hogy azért csak ez a 3 maradt, mert a többiek nem tudtak ilyen jó minőségű HDD-ket gyártani? Próbáltam utána járni ennek a neten, de semmi használható információt nem találtam arról, hogy miért csak 3 HDD gyártó van.

2021. júl. 5. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Honnan veszed hogy csak 3 van?

itt kapásból van négy [link]

Egyébként meg azért vannak egyre kevesebben, amiért ma már szinte senki sem gyárt floppy meghajtót, vagy amiért már nem lehet kapni magnókazettát vagy VHS-videomagnót.

2021. júl. 5. 20:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg már csak 3 van:

[link]

a HGST-t felvásárolta a Toshiba (2012-ben a 3,5"-os üzletágat) és a WD (2011-ben a 2,5"-os üzletágat a Western Digital a HGST brandet csak 2018-ra vezette ki - [link] - ezért lehet, hogy egy 2016-os tesztben HGST meghajtókat látni - bővebben: [link] ).

2021. júl. 5. 21:30
 3/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

es mi a gond vele? Eleg jol csinaljak

valamennyire a cimkezok is piszkalgassak persze altalaban nem jo iranyba sajnos

2021. júl. 5. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hívják a folyamatot, hogy piaci konszolidáció. Ahogy egyre kisebb haszonnal lehet csak eladni a terméket, úgy lépnek ki egyre inkább a piacról, és ilyenkor a legnagyobb vállalatok megveszik a kilépőket. Itt is ez történt, egyre kisebb a profit, mer érte meg a többi gyártónak fenntartani a gyártás, kutatást, fejlesztés, úgyhogy szépen lassan megvásárolták őket a nagyobb gyártók. A HGST egy részét is csak azért vette meg a Toshiba, mert versenyjogi okokból nem engedték, hogy az egészet a WD vegye meg. ( [link] )
2021. júl. 5. 22:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert a többi gyártó lehúzta a rolót, tönkrement, vagy éppenséggel a konkurencia felvásárolta.

Új szereplő meg azért nem lép be a piacra, mert ahhoz nagyon komoly összegeket kéne befektetni a technológiáért (mert ugye azt is meg kell vásárolni, vagy saját erőből kifejleszteni), egy olyan területen, ami iránt a keresleg bár nem a közeljövőben fog megszűnni, de egyre kisebb.

2021. júl. 6. 08:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez az, magyar hdd-d a piacra ! Magyar ember magyar hdd-t használjon.. fel kellene dobni az agrárminisztériumban .. termeljenek hdd-t. Meg ssd-t .. Amennyi eszük van még bele is mennének ..
2021. júl. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!