Ram bővítés különböző gyártó és típussal?
Sziasztok! Kezd kevés lenni a 2*4GB ramom. Ami egy Kingstone hyperX Fury 2666Mhz DDR4es ram. És gondolkoztam szeretnék ramot bővíteni 16GB-ra. Eddig igazából szinte teljesen megvoltam elégedve ennyi rammal, de kezd kevés lenni az otthoni Minecraft szerveremhez (félek ezt a szót kiejteni ne szervergépet meg 64 thripperes proci ajánlást kérek , nem fut egész nap csak amikor kedvem van)
És nagyon zabálja a ramot. A minőség romlása helyett gondoltam több ramot veszek.
Na most ebben az időben drága is ram meg nem igazán is akarok költeni rá, de..
Kinéztem két ramot. Szeretném a ti segítségeteket és hozzáértéseteket kérni, hogy jó az első rám ami olcsóbb vagy nem megbízható és ,hogy tegyük fel, hogy megbízható és, hogy nem akkor hogy fog működni és jó lesz a kettő egymás mellett, fogja tudni használni a gép? Vagy hogy fogja használni?
Processzorom: i5-8400
Alaplap: MSI b360
4 ram slot van, de dual channeles kitem van. És a következő ram is biztos, hogy az lesz. Tehát gondoltam, hogy az előző ramot bent hagyom és beteszem a másik két helyre és az első két fő helyre pedig az ujjakat.
Ez amit kinéztem:
Ez Cl16-os
A Mostani Cl13as.
Ez a másik, ami gondolom megbízhatóbb:
Ha mindkettő beteszem 24GB ramom lesz. Mivel nem nagyon értek hozzá azt szeretném kérdezni aki tudja, hogy ez hogy fogja hatással lenni a gépemre ha az olcsóbbat teszem vagy a drágábbat?
Hogy fogja kihasználni a processzor ami dual channelt támogat kifogja egyáltalán használni vagy figyelmen kívül hagyja ? Ha nem is teljesen fogja használni de legalább látni fogja és tölteni fog bele ugye vagy az ott lesz és semmit se fog csinálni és állni? Tehát bent hagyhatom vagy csak az egyik legyen bent ? Mennyire fogja ez a rendszert megviselni?
És előre is köszönöm a válaszokat!
Vagy gskill kicsit olcsóbban
(Valszeg 2666 mhz cl 15-15-öt fog menni. Buksz kicsit, de nem számít annyit, mint amennyit az árával nyersz a drágábbhoz képest)
Esetleg használtak között nézelődhetsz. Nem szokott gond lenni a memóriákkal. Memtest legyen róla, vagy próbagarancia legalább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!