Milyen montirot vegyek? Mi a véleményetek a wifi stickről? Ram bővítés?
Sziasztok, van egy PC gépem, ami egész jó, de sajnos most nincs monitorom hozzá, se net kábeles internet.
Monitor kellene hozzá, hogy használjam 22-24" között gondoltam 1920x1080-as felbontásban, itt az lenne a kérdésem, hogy egy 60 Hz-s 1-2 ms válaszidejű lenne jobb vagy egy 120-144 hz 2-5 ms válaszidővel.
Pl cs:go, lol max grafon fix 120 fps-re van állítva, többet is bírna, de ha nem korlátoztam, akkor nagyobb fightokkor volt egy kis drop 200-ról 160ra vagy változó, nem annyira feltünő, csak a számokat figyeltem, inkább fix 120-at preferálom.
Vezetékes internet az új helyen nem megoldható, vagy csak nehezen.
Wifi viszont van, ami speedtest alapján 150 mb/s laptopon mérve, ugyan ezt tudnám egy wifi stickel?
Pl egy ilyen: [link]
Illetve a logikáját nem pontosan ismerem, ha van egy wifi - 3 man csatlakozunk rá +1 kábeles, akkor a kábeles netsebessége erősebb és stabilabb mint a wifis, vagy a wifisek is lassíthatják a kábelest?
A ram, az is kevés egy kicsit, de csak RDR2-n tv-n játsza éreztem azt hogy 8 gb-ból majdnem 8 gb-ot használ, ddr4 2133 mhz-s ram van benne egy darab.
Ilyenkor sosem tudom, hogy vegyek az 1 db mellé + 1 hasonlót, amit vagy díjjazni fog vagy sem, vagy inkább egy kit-et vegyek és azok biztos jól fognak működni. - mert kb ugyan ilyen ramot sehol se találtam, ami a gépbe van.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de nem akartam 3 külön kérdést kiírni.
Monitor: ha van penzed akkor 144hz
Ram: ha ehhez veszel akkor egy pontosan ugy ilyet vegyel mint a masik, de akar vehetsz dual channelt is
Monitor: Érdemes 144 Hz-ben gondolkodni, ha 200-ról 160-ra droppol, akkor 144-re limitálva simán menni fog.
RAM: Cseréld le egy minimum 2400 MHz-es 2x8 GB kitre, de a 2666 se rossz, ha belefér a kb +3000 Ft.
Wifi: felejtsd el! Instabil, ping spikeok lesznek, ha más is használja, egymástól veszitek el a sávszélességet. Az UTP kábel maximális hossza 100 méter, be lehet azt húzni bárhová. Szinte soha se megoldhatatlan, csak nem akarod megoldani, mert lusta vagy hozzá. Tanuld meg használni a fúrógépet és a krimpelő fogót.
Igen, de albérletben, nincs fúróm és blankoló fogóm se utp kábelhez.
Most nem akarok sokat költeni rá, csak érdeklődés képpen lenne jó tudni, hogy milyen megoldásaim lehetnek.
pontos tipusaik szamitanak monitoroknak
olcson kitudja milyen lesz barmelyik is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!