Van kereslet számítógép javításra?
Hardver és oprendszer javításra gondolok, és mennyit kereshetek vele?
Naponta egy-két gép rendberakásával mennyit kereshetek?
Nem főállásban, csak, hogy némi pénzhez jussak.
16 vagyok, ezt egész évben tudnám csinálni, a diákmelót meg csak nyáron, és nem utolsó sorban, jobb is mint közmunkázni ezer forint/óra fizóért.
Van igény gép rendbe rakására, én 5 ezerért tisztítottam és pasztáztam újra PC-ket. Egy kompresszor és paszta kellett hozzá. Illetve aki hozta hozzám annak ajánlottam SSD-RAM bővítést.
Sajnos 16 évesen legálisan nem igazán tudod csinálni. Közmunka meg nincs 1k/óra.
Szia!
Van rá igény, mert rengeteg ember fél szétszerelni a számítógépét, mert fél, hogy elront valamit.
Ezzel az elképzeléssel csak az a baj, hogy nem biztos, hogy az emberek meg fognak bízni egy 16 éves önkéntes szerelőben, miközben vihetik a gépet megbízható helyekre is, ahol tényleg értik a dolgukat a szerelők.
Pár ismerős gépét rendberaknám egy kis pénzért.
Amúgy, mennyiért teszel ramot, meg SSD-t?
1. 16 év felett, 18 év alatt - a Munka törvénykönyve szerint - csak szülői beleegyezéssel vállalhatsz munkát.
2. Maga a feladat látszólag egyszerű, de kérdéses, melyik cég fog alkalmazni (mert a két szép szemedért nem fognak alkalmazni).
(Régen volt egy az országos képzési jegyzékben 34 523 02-es számmal szereplő "Számítógép-szerelő, -karbantartó" megnevezésű szakképesítés: [link] )
3. Pláne csak annyival, hogy "egy két gépet rendberakok" (szóval szimplán újratelepíted az operációs rendszert, leirtod a vírusokat, kiporolod a hűtőventillátort, újrapasztázod a procit, stb...) nem lehet sok pénzt keresni - max 5-10000 Ft/gép.
Szerimtem meg jó dolog, hogy valami értelmessel szeretne foglalkozni. Remélem sikerül!
Azt javaslom, hogy valami úton módon védd magad pl adatvesztés ellen. Jó vót az amikor idehoztam, fizessé mer fontos adatok voltak c. párbeszédek elkerülésére.
Hivatalosan szakképzettséghez kötött szakmunka, nem hivatalosan meg feketemunka.
Ne hirdesd magad, ha jót akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!