Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » NVMe SSD-re hogyan rögzítsem...

NVMe SSD-re hogyan rögzítsem rá a hővezető lapot?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni a laptopmhoz hővezető lapot, cpu-ra is és az ssd-re és a memóriamodulra is szeeretnék tenni. De kommentben alatta azt írják hogy nem tapad fel magától. De akkor hogyan rögzítsem? Az én notebookomban nincs nekik semmi űtőborda vagy hőelvezető ami hozzáérne és odaszorítaná.

Hirtelen az első ötletem a befőttes gumi volt, de az nem szakadna el a melegtől? Esetleg még gondoltam a gyorskötözőre, de az nembiztos hogy elférne a rögzítő része miatt.

2021. jún. 17. 14:49
 1/6 anonim ***** válasza:

A normál megoldás az lenne, hogy öntapadó hővezető ragszalag / thermál padot használsz.

[link]

[link]

Gányolt megoldások sem rosszak, de nehezen fogunk tudni segíteni mert, főként mert nem tudjuk mennyi hely van az SSD alatt, felett.

2021. jún. 17. 15:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Illetve ha alapból semmilyen thermal pad nincs a kiszemelt hűtőbordán, akkor viszont tényleg kötelező valami hővezetőt beszerezned.
2021. jún. 17. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Harmadjára is jelen, hővezető lapnak azt nevezik amiről én beszélek, nem a hűtőbordát. Ha csak azt vennél és nem fém bordára gondoltál, akkor semmi értelme.

Ezek arra valók, hogy a hőt átadják egy fém felületnek ami majd leadja levegőn át. Tehát mindenképp közbenső médiumok csak.

2021. jún. 17. 15:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Erre gondolok:

[link]

Testvérem ugyan ez a széria csak más modell laptopja van, és ott van az ssd-n csak magában. Bár neki ráragadt magától. Legalábbis úgy néz ki. Neki gyárilag volt rajta. Enyémből ez kimaradt.

2021. jún. 17. 16:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Semmi értelme, sőt így önmagában még csak szigetelőként működne. Ezek kifejezetten hővezető közegnek vannak, nem levegőbe való hőleadáshoz.

Vagy borda is kerül rá, vagy csak ártasz vele.

2021. jún. 17. 16:56
 6/6 anonim ***** válasza:
A laptop gyártója valszeg nem teljesen hülye ahhoz amit csinál ( bár ilyet is láttunk már). Ha nincs túlmelegedési probléma akkor felesleges hozzányúlni.
2021. jún. 17. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!