Hővezető Paszta vagy liquid metal?
Figyelt kérdés
Életemben most hallottam először a liquid metal-ról (azaz folyékony hűtőfém).
Ez mivel jobb mint a Paszta?
Az ára Sokkal drágább, viszont megéri, vagy csak marketing?
Mi a különbség a kettő között?
Válaszokat előre is köszönöm.
2020. nov. 25. 21:03
1/8 anonim válasza:
Marketing. Átnevezték a hűtőpasztát és a sok krájzisz vérpistikét jól lehúzzák vele.
2/8 MGéza válasza:
Jobb. Nem csak átnevezés vagy marketing. Viszont vigyázni kell, nem mindenhol használható, bizonyos fémeket mar. Alu kupakos procival nem használható. Ha nem extrém tuninghoz kell akkor viszont nincs értelme, annyival nem jobb.
3/8 anonim válasza:
Amennyi előnye van, annyi hátránya is. A különbség a hagyományos pasztához képest az, hogy ez vezeti áramot (ez a hátrány), tehát nagyon meg kell nézni, hogy mit hova nyom az ember.
4/8 MGéza válasza:
#1: Ja, csak a marketing szerint jobb...
Kérdés minek tolod az okosat ha azt se tudod miről van szó? Kupaktalanítás után is nem mellesleg liquid metalt szoktak használni.
5/8 A kérdező kommentje:
És ugye a Paszta egy idő után tönkre megy
A liquid metal milyen gyorsan megy tönkre?
2020. nov. 25. 21:44
6/8 anonim válasza:
Delid-re szokták ajánlani, Intel procikhoz. AMD van annyira civilizált, hogy a gyárilag forrasztja a kupakot a chiphez.
7/8 anonim válasza:
Egyébként nagyon nem ajánlott, legtöbb hűtőt szétcseszi, alumínimumot nagyon megeszi, hosszabb távon a réznek sem tesz jót. Nem beszélve arról, hogy mennyire veszélyes. Kicsit kifolyik a borda alól, ráfolyhat bármelyik hardveredre, és annyi neki, ezért szokták jóformán csak delid-re használni.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Most néztem egy ps5 szétszedős videót és láttam hogy mostmár abban is liquid metal van.
2020. nov. 26. 01:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!