Melyik HDD-t érdemesebb megvenni?
Szóval a mai nap lefuttattam egy merevlemez ellenőrzést, és azt kaptam, hogy egy régi merevlemezem (Seagate BarraCuda 500gb, de régebbi verzió egyike) haldokol (Pred Fail), szóval venni szeretnék egy újat, de nem tudom melyik lenne érdemesebb, szóval 3-mat néztem ki:
1. Seagate BarraCuda 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (ST1000DM010)
2. Toshiba P300 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (HDWD110UZSVA)
3. Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX)
4. Bármiféle ajánlatot elfogadok, míg 15.000FT környéke vagy az alatt, 1tb vagy felett van, Sata3, és 7200 rpm
Toshibák még hagyományosabbak, ott még ugyanannyi a fejparkolás, amennyi az indítás (leállás). Van vagy 10 darab, egyikkel sem volt még problémám.
EZEX már többet parkoltat, igaz, nem orrba-szájba, de már nem a régi, tulajdonképpen a régi greeneket hívják most blue-nak.
Seagate-em nem volt mostanában.
Amelyik tetszik, amiben hiszel.
Egyikre sincs pro és kontra
Western Digital Caviar Blue-t használtam sokáig adattárolásra és a játékok is arról futottak, teljesen meg voltam vele elégedve, semmi baja nem volt, most is 100/100-on ketyeg testvérem gépében.
Seagate BarraCuda-t (3TB) használok most immár 2 éve, használtan vettem akkor is 100/93-on volt, most is annyin van, hibátlanul működik, adattárolás, játékfuttatás szintúgy.
Toshibával viszont jártam már úgy, hogy gyakorlatilag kibontás után fél órával megdöglött, kattogott, végül már a Win sem akarta felismerni. Biztos gyári hibás volt.
Én a WD és Seagate-nél tenném le a voksom.
Én nekem meg a nasban van toshiba és Seagate hddk. (9db összesen) WD 1 volt mert drága volt így nem vettem az az egy ment tönkre.
Akkor most melyik a jó ?
Ez olyan mint a lottó. Én személyes preferencia alapján a WD-t venném valószínűleg.
De miért ilyen kicsit veszel? Ha tényleg elég 1TB akkor inkább SSD-ben gondolkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!