Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik videokártya szakértő,...

Létezik videokártya szakértő, mondjuk Youtuber vagy blogger, akár külföldi, akinek ez a hardver a szakterülete?

Figyelt kérdés
Ha igen, ki az?
2021. jún. 2. 09:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Jöhetnek ám az ötletek, de előre szólok, minden ötletet meg fogok tudni cáfolni, mert minden ki lett próbálva. Egyetlen dolog nem lett kipróbálva, a VGA csere, érthető okokból. Akkor viszont akármit is óbégatnak a trollok, az asztali gép VGA-ja okozza a fejfájásomat.
2021. jún. 2. 11:30
 12/28 anonim ***** válasza:

Monitorral lehet csak összefüggés. A videokártyán nem sok dolgot tudsz állítani. A 75hz oké, csak működjön is ennek megfelelően

Monitor

Pwm mentes, kékfény szűrős monitor kell neked, és figyelj az ergonómiára is!

[link]

2021. jún. 2. 11:34
 13/28 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen problémám volt, amikor lecseréltem a régi hd 6850-emet egy rx 580-ra. Azt olvastam, hogy még ha szemmel nem is látható, de más megjelenítést használ. Én cseréltem egy monitort 144 hz 1 ms válaszidősre, ez megoldotta a problémát + kékfény szűrő. Kicsit olyan érzésem volt, h a vga-nak kell a nagyobb hz-s monitor, mert 75 hz túl kevés neki.
2021. jún. 2. 11:48
 14/28 A kérdező kommentje:

Tizenkettes jót akart, de akkor cáfolom rögtön őt.

Ez a negyedik monitor, amivel ugyan ezek a tünetek vannak. A negyedik! Kettőszáz-ötvenezer forint volt ez a monitor, nem hogy pwm mentes és kékszűrős, ezeket a gyártó garantálja is rá.

Szóval nem, nem a monitor. De azért köszönöm, legalább valaki normális választ próbál adni.

2021. jún. 2. 11:50
 15/28 A kérdező kommentje:
#13 is rendes, de részben már cáfoltam is 14. hozzászólásommal. 165Hz, 1ms válaszidővel a jelenlegi kijelzőm. És akkor ne feledjük azt sem: ahogy felállok a géptől, elmúlik a fejfájás. Akkor is elmúlik, ha laptop elé ülök, pedig az is nagy felbontású.
2021. jún. 2. 11:52
 16/28 A kérdező kommentje:
No, ennyi volt?
2021. jún. 2. 16:23
 17/28 anonim ***** válasza:

Az öt szemüveg alapján azt gondolom a szakorvos sem tudott okosat mondani.

Kábelt/csatlakozótípust próbáltál már cserélni? Pl. ha jelenleg displayport, akkor cseréld ki hdmi 2.0-sra.

A régebbi szabványok nem tudják biztosítani a magasabb frekvenciával járó plusz adatátviteli sebességet, a felbontásodtól függően.

2021. jún. 2. 18:13
 18/28 A kérdező kommentje:

Volt kábel csere is, de egyébként a monitorhoz adott displayport kábelt használom, a monitoron meg 1.4 post van, csak nem voltak olyan hülyék, hogy nem a bemenethez való kábelt adnak. Egyébként nem csak szemorvos látott. Hanem neurológus is, készült MRI, látott orr- fül- gégész, fogorvos, reumatológus, endokrinológus, végül már egy pszichiáter és egy pszichológus is megnézett, hogy nem pszichés alapon van-e. De nem.

Mondom, mindent meg tudok cáfolni, itt már csak egyetlen lehetőség marad lassan: hogy a VGA hibás. Hibás, és emiatt olyan szemmel nem látható villódzása van, ami kikészíti a fejemet és a szememet, vagy mit tudom én.

De nagyon elmegyünk az eredeti kérdéstől. Azért keresek VGA gurut, hogy megkérdezzem, látott-hallott-e hasonlóról.

2021. jún. 2. 18:22
 19/28 A kérdező kommentje:
Egyébként ha elmegyünk a témától, ha nem, én nagyon szívesen beszélgetek erről bárkivel, de ez egy sakk matt helyzet, nincs más lehetőség, mint hogy hibás a VGA. Ha valaki szerint van más lehetőség, ne tartsa magában, de úgy is meg fogom tudni cáfolni.
2021. jún. 2. 18:26
 20/28 anonim ***** válasza:
Nem gond.. akkor cserélj videokártyát! Ezen aztán igazán ne múljon az egészséged!
2021. jún. 2. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!