Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Rx580 gpu-t mivel lehet...

Az Rx580 gpu-t mivel lehet helyettesíteni?

Figyelt kérdés

Egy hp z600-am van egy xenon E5645 cpu-val eec rammal. Az alaplap 2db gpu-t tud kezelni. 2 quadro k4000 volt gyárilag azt cseréltem.

Kicsi az Rx 580 8gb-ja is.

2021. máj. 17. 05:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
42%

Kicsi???

Milyen felhasználásra van ez a gép?

2021. máj. 17. 07:00
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Normális választ? Figyelj már oda, kedves 3-mas válaszoló. Szerinted, ha a kérdező, két videókártyát használ, raádásul nem is gyengét, akkor miért ne ajánlhatnám a legerősebbeket? Azért ajánlottam ezeket, mert gondolom, a kérdező valami tervezés-re, valami érdekes dologra szeretné használni, és nem pedig, egy ócska kártyával belevágni azokba, amit ő szeretne, ráadásul, Tensor core is van azokon, szóval az AI-s cuccokat is felgyorsítja, hát ez a válaszom, sajnálom, ha nem tetszik, de én úgy véltem normális választ adtam. Én voltam az 5:57 5:59-es.
2021. máj. 17. 08:31
 3/15 Morzsi007 ***** válasza:
66%

Ha belegondolunk, a kérdező nem írta, mi a határ, szóval mondhatjuk, hogy rendes válaszokat kapott:)

Kérdező, ha játékra kell a gép, akkor a Xeon a szűk keresztmetszet, nem tudja meghajtani az RX580-at megfelelően.

Ha CAD-re vagy hasonlóra használod megkérdezhetem pontosab mire? Ezek általában a rendszermemóriát zabálják.

2021. máj. 17. 08:45
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Nézd meg, és ki lett törölve a válaszom. Miért? Tudni szeretném, kedves moderátor. Nem szegtem szabály-t, szimplán annyit írtam, hogy két Quadro Rtx A6000 48gb-os kártya. Mi ezzel a probléma?
2021. máj. 17. 08:47
 5/15 MGéza ***** válasza:
100%

Nem adtál meg pénzkeretet, anélkül nehéz. Feltételezem, a két kártya eladásával olyan 300-300k keretről indulsz, kérdés még a gyári munkaállomás tápegysége, illetve felhasználási cél amire a kártyák kellenek. Szerintem kicsit egészítsd ki a kérdést.

Több memóriás és biztosan gyorsabb megoldás: RX 6700XT 12GB memóriával illetve RTX 3060, mindkét megoldás 300-450k körüli áron van darabonként.

2021. máj. 17. 09:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Kérdező! Írd meg végre, hogy mire használod a gépet! Anélkül nem lehet ajánlani semmit.
2021. máj. 18. 07:21
 7/15 A kérdező kommentje:
A kérdező vagyok: Egy dinamikus memóriájú szimulációs tervezőprogramot futtatok. Az tervezetem olyan sok komponensből törvényből kezdett el állni hogy elfogyott a memóriám. Az rtx A6000 nézem.
2021. máj. 19. 06:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Az a 6000-es gddr6 én az alaplap megtartásával akarok nagyobb videókártyát. Gddr5 kategória kell. A gépnek olyan hardver fölszereltsége van amit nem helyettesít egy 33milliós gép. Azért köszönöm a segítséget azoknak akik megpróbálták.
2021. máj. 19. 07:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik dilettáns vagyok a témában. A gddr5 és gddr6 kompatibilis lehet egymással?
2021. máj. 19. 07:48
 10/15 MGéza ***** válasza:
Nem kell kompatibilisnek lenniük, mivel egyszerre úgysem fordulnak elő egy kártyán, de a gpu azonos. Amúgy a GDDR csakis videokártyán fordul elő, az alaplapod DDR3-as de ez nem zavaró tényező, a kettőnek semmi köze egymáshoz. A leginkább zavaró a PCI-E 2.0 lesz, ami a kártya képességeit lekorlátozná. Szóval inkább gondolkodj egy újabb alaplapon esetleg komplett munkaállomáson, Ryzen Threadripperrel.
2021. máj. 19. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!