Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha e book olvasót helyettesítő...

Ha e book olvasót helyettesítőként vennék tabletet, milyet vegyek? Jó akármelyik olcsó is?

Figyelt kérdés
2021. máj. 4. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne keverd a kettőt, mád kategória és nem az árra gondolok.

Tablet: max pár órás üzemidő (Ebook napok), szemet nagyon igénybeveszi, (Ebook sokkal barátságosabb), nem olvasásra való, de Te tudod.

2021. máj. 4. 20:40
 2/6 Katoonene ***** válasza:

Voltam hasonló helyzetben, én ezeket gondoltam át:

Tablet vs E-book

Mennyit használnád egyszerre? 1 órán túl egy olcsó kategóriás E-book olvasó szemkímélőbb, mint egy középkategóriás Tablet. Mind a kettő esetében erősen ajánlott legalább olyan fényviszony, mint egy könyvnél, hiába világítós, funkcióját ellátja, de fárasztja, rontja a szemet hosszú távon.

Mire használnád?

Ha csak könyvolvasásra, E-book. Ha másra is, Tablet.

Olcsó vs drága:

Én fele arányban tanulásra vettem az eszközt, így nekem olyan kellett, amivel olvasás közben tudok jegyzetelni, kiemelni, digitális tollal együtt tud működni kifogástalanul. Ez nem a legolcsóbb kategória.

Üzemidő fontossága: Itt megint előjön a mennyit használod egyszerre kérdése is. E-book kifejezhetetlenül körözi üzemidőben a tabletet. Viszont ahol okostelefon van, ott töltő is.

Én erre jutottam (de ez szubjektív): Heti 4-5 órát használom, normál fény mellett, egy órát maximum egyszerre. Olvasás/tanulás mellett Youtube, E-mail levelezés, netrádió is megy rajta. Olcsó vs drága:a felbontás nagyobb legyen mint 1280 x 800, csak közelről nézi az ember..és a tollal való együttműködés. Töltője olyan mint a telefonomnál, és nagyjából minden vasárnap teszem töltőre, de 40% alá még nem ment.

Sok sikert..

2021. máj. 4. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Egész nap monitort vagy tabletet nézek, és nem fáradt a szemem. Pedig mindkettő 60 Hz-es.
2021. máj. 4. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha figyelmen kívül hagyjuk az üzemidőt, a szemkímélést, akkor még ott van a láthatóság is. Tabletet napfényben cagy félárnyékban nem fogsz használni, mert nincs olyan fényerősségű a tabletek 99%-a hogy lásd. Míg ebook esetébem az e-ink ilyenkor még jobban látható. Nekem olvasásra jobban bevált a dedikált ebook olvasó mint a tablet.
2021. máj. 5. 10:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De csak azért vennék inkább tabletet mert nagyobb a képernyője.

2021. máj. 5. 14:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem hogy kicsi lesz nekem az ebook olvasóm kijelzője (6"), de nem lett az. Betűméret beállítható, és méretben kb. pont akkora mint egy rendes könyv.
2021. máj. 6. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!