Kezd tönkremenni az alaplapom, mivel helyettesítsem a mostanit?
konfigurációm:
RX 570
I5-5. generációs
120GB SSD
1tb HDD
2x4GB RAM
Chieftec 450W tápegység.
Előny lenne ha a jövőben tudnám bővíteni 2x8GB-ra a ramomat, viszont nem tudok sokat rászánni, úgy 20-30 ezer forint értékben de használtban is gondolkodok.
2) 30-ból nem oldja meg a kérdező.
többet kéne rászánnod, ennek hiányában max ugyanilyen lapot vehetsz.
Akkor leírom mit szeretnék és hátha tudna valaki így segíteni:D
Nem akartam többet rászánni mint 30 de akkor ahogy látom kénytelen leszek.
Maximum 60-at tudnék bele adni + ha eladom a processzort és a ramokat akkor az plusz 10-15k(igazából nem tudom ezek mennyiért mennek).
Hackintosht szeretnék csinálni a gépből arra pedig az AMD nem a legjobb választás szóval maradnék intel irányban ha lehetséges.
Mondjuk most utánanéztem és elvileg ezzel a konfiggal megtudnám oldani a hackintosht is.
B450M alaplap
AMD Ryzen 5 1600 Processzor
16GB DDr4 ram.
Nagyjából 3 évig nem szeretnék semmit se költeni rá ez megfelelő lenne addig? Használtan nagyjából sajnos 80 ezer forintra jön ki de mindegy valamikor ezt is meg kell csinálni.
#3:
"2) 30-ból nem oldja meg a kérdező.
többet kéne rászánnod, ennek hiányában max ugyanilyen lapot vehetsz."
Elolvastad a többit is? Eladja a procit is és a ramot is. Ahogy ő is kiszálmolta, pici extra ráfordításával simán belefér egy jelentős generációs ugrás.. :D
Kérdező:
"Nagyjából 3 évig nem szeretnék semmit se költeni rá ez megfelelő lenne addig?"
Ha a teljesítménye neked elegendő akkor elég, ha nem akkor abba a lapba már tudsz jóval komolyabb procit is venni.
Nem azt, hanem amit én írtam. Úgy kezdtem:
"Add el a procit és ramot is és vegyél valami olcsó használt AM4-et."
Ehhez meg hozzáadja a 30-at :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!