Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelezhet ez a csipogás?...

Sic Semper Tyrannis kérdése:

Mit jelezhet ez a csipogás? Menthető még a PC-m?

Figyelt kérdés
Bekapcsolt állapotban a PC-m néha "csipog" egy aprót, és olyankor belassul, szinte megáll az egész kb. 1 percre. Nem fagy le, mert az egeret tudom mozgatni, csak megáll a youtube, de utána normálisan megy tovább minden, nem kell újraindítani. Mi lehet a probléma? Meg lehet még ezt menteni, vagy kuka?
2021. máj. 5. 19:07
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Ha merevlemez (HDD) van a gépben, akkor először annak az állapotát nézném meg. (vagy már SSD van?)

Például a HDSentinel program mit ír a kondíciójára?

[link]

Aztán megpróbálhatod figyelni azt is, hogy leterhelődik-e lassuláskor.

Ehhez nyiss Feladatkezelőt amikor használni kezded a gépet, válts a Teljesítmény fülre, és ne zárd be. (Ctrl+Shift+Esc > Több részlet > Teljesítmény fül)

Majd amikor belassul, próbálj átváltani a Feladatkezelő ablakára és nézd, hogy melyik grafikon van 100% körül. (vagy ez is megáll erre az időre?)

Egyébként milyen gép?

- processzor modell (pl. i3-6100)

- memória mennyiség (4GB)

- rendszer kiadás (Windows 10 Home)

Ezeket az adatokat a rendszer névjegynél kiírja: [link]

2021. máj. 5. 21:53
 2/4 A kérdező kommentje:

A feladatkezelőt most nézem, a CPU-használat elég sokszor van 100% környékén, gondolom, ez nem túl jó.

Konkrétan most kaptam el egy lelassult percet, a Feladatkezelő működött, viszont, ilyen 15%-on volt a CPU használat. Más sem emelkedett. Nem értem...

A gép Pentium Dual-Core E5800 3,20 GHz, memória 4 giga, a rendszer Windows 7 (arra gondoltam már, hogy a win7 lehet a probléma, elég régen lett már újratelepítve). Ez igazából egy több, mint 10 éves gép, akkoriban elég prémium kategóriás volt, de gondolom elszállt fölötte az idő.

A programot, amit linkeltél, most telepítem, hátha mond valamit. Köszi az eddigi segítséget!

2021. máj. 5. 22:16
 3/4 A kérdező kommentje:
HD Sentinel szerint kifogástalan a merevlemez(ek) állapota. Olyan létezhet, hogy a processzor "elfárad", vagy mittudomén? :D
2021. máj. 5. 22:20
 4/4 anonim válasza:
Hdd lehet a baja, nézd meg hogy jól működik e.
2021. máj. 9. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!