Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vásároltam egy lapot (Asrock...

KrYsZ93 kérdése:

Vásároltam egy lapot (Asrock a320m pro 4) Illetve hozzá egy CPU-t (Ryzen 3 1200) nem PRO! Illetve egy 500W os "gagyi" N-Power tápot És ki szerettem volna próbálni hogy esetleg ki sípolja e a ram hiányát, mert ugye az még nincs. Folytatom?

Figyelt kérdés
A tápkebeleket tökéletesen illesztettem, a lap bekapcsol legalábis a ventik pörögnek kn 10 másodpercig majd leáll kb 1-2Mp re és újra elindul . Viszont hiányoltam a diagnosztikai csipogást. Dugtam rá csipogót megfelelő helyre. Cmos clear volt illetve elem kivétel hálózati kábel nélkül kb 10 percre. És semmi. Hűtőt levettem, rátettem a kezemet (persze az ESD védelem megvolt ) viszont az melegedett míg ki nem kapcsolt (CPU nélkül nem indul a lap). És igen a bios verzió támogatja a Ryzen 3 1200 at ami nem pro. Legalábbis mindegyik bios verzió. Még masik táppal megpróbállom de nem arra gyanakszom. Attól félek alaplap vagy cpu hiba. Esetleg olyan lehet hogy ram nélkül nem diagnosztizál semmit?

2019. nov. 8. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Lehet, hogy nem csipog, ha el se tud indulni. Kérj kölcsön valakitől, amíg kipróbálod, elindul-e vele, és akkor rögtön kiderül, van-e egyéb hiba, vagy megveheted a sajátot.
2019. nov. 8. 20:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ . de mint írtam elindul a lap csak a biosig nem jut mert ugye nincs ram. De viszont ezt kellene jeleznie csipogással vagy nem?
2019. nov. 8. 21:05
 3/8 A kérdező kommentje:
De végülis igazad van mert amit megveszek jó ramot az jó is marad annak ellenére ha esetleg a lap vagy a cpu nem jó . és akkor is csak a hibás alkatrészt kell cserélnem.
2019. nov. 8. 21:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Ram nelkul szerinted hogy indulna el?
2019. nov. 8. 23:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Félreértesz. Én nem várom hogy elinduljon olyan szinten hogy képet adjon. De viszont minden alaplapot el lehet indítani csupán CPU val. Ez is elindul (ventik pörögnek) de nem ad hibajelzés hogy nincs ram vagy ramhiba stb.
2019. nov. 9. 00:12
 6/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Nem szent írás, hogy minden gép egyformán reagáljon a RAM hiányára.

Ami a tápot illeti, ha nincs rá pénzed, inkább vállaj be egy használt minőségi tápot, mint egy új gagyit.

Ismerősömnek fejlesztettem gépet nem rég. Egy FSP FSP500-60GHN -t sikerült kifogni 7000 FT -ért 1 év garanciával. Ezerszer jobban megéri, mint az N-f*s ami ugyan abban az árban van.

2019. nov. 10. 10:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze ebben igazad van. És igen a táp az nagyon gagyi Viszont működik ,legalábbis arra jó hogy leteszteltem. De még mindíg félek a csipogás mentességtől.
2019. nov. 10. 13:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Az 1. És a 6. Hozzászólónak volt igaza. Ram nélkül még a ram hiányát sem jelzi csipogással.
2019. dec. 15. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!