Akik nem partícionálnak, mit csinálnak egy Windows-telepítéskor?
Tegnap láttam egy műsorban, hogy egy komoly informatikus azt nyilatkozta, hogy a partícionálás (winyó több részre osztása) felesleges.
Ugye az a lényege, hogy egyre megy maga a rendszer, a többire meg egyéb adatok (képek, doksik stb.), és egy telepítéskor egyből le lehet törölni a rendszert, a többi biztonságban megmarad.
Egy winyó esetén ti hogy csináljátok?
Szerintem az installált rendszer és alkalmazások legyenek egy partíción, a munka fájlok, ha nagyok, akkor azokat érdemes lehet külön rakni, de kis fájlok esetén nem és csupán a mentés sebességének optimalizálása miatt.
A rendszer/app partícióról lemezképet érdemes csinálni, a másikról meg igény szerint, fájl alapú mentést, webtárhely/usb drive/NAS stb-re, szeritnem.
Szerintem meg mindenkinél ízlés dolga, valakinek ez jön be, valakinek meg az.
Ha egy balf*s.znak telepítesz, akkor érdemes megosztani, és elmondani neki, hogy a másik partícióra mentse a fontos adatait, mert ha szétbarmolja a rendszerét, akkor nem azzal megy el fél napod hogy lementegeted a sz*rjait, hanem feltolod rá a rendszert és mehetsz! :-)
24: Nincs különbség adatok kezelése tekintetében a rendszerek között. A winyóról futó programokat ajánlott nem külső winyóról futtatni, meg ugye hely kérdése is, hogy felférnek-e a cuccaid.
Mindenesetre rendszerpartícióra/merevlemezre nem tennék személyes adatokat, ott csak a rendszer és a telepített programok legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!