Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért jó, ha a PWM házhűtő...

Miért jó, ha a PWM házhűtő ventilátorok fordulatszáma a CPU hőmérsékletéhez van állítva?

Figyelt kérdés

Mindig mindenki azt mondja, hogy a CPU hőmérsékletéhez kell állítani a ventilátorok forgását. Nekem négy venti van a házamban, kettő elől (ezek szinkronban mennek), egy felül, egy hátul. De a kérdésem az, hogy miért nem jobb úgy beállítani, hogy az elsők - amik a VGA-ra fújnak némi levegőt - azok a GPU hőmérséklethez legyenek állítva? A CPU-n egy krva jó venti van (Noctua NH-U14S), nagyon jó a hőmérséklete. A VGA-n gyári venti van. Csak én gondolom úgy, hogy ha minden venti a CPU-hoz van igazítva, de a CPU hűvösebb, mint GPU, akkor a VGA nem kapja meg a megfelelő hűtést?

Köszi!

2021. ápr. 18. 12:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez fa**ság, hogy minden görbét a CPU-ra kell állítani, nálam is a középső első venti a GPU-ra megy, a hátsó, illetve felső első meg a VGA/CPU hőmérséklete alapján megy, attól függ melyik melegebb.

Ezeket Argus Monitor programmal szabályzom.

2021. ápr. 18. 13:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia! Akkor állítsam át én is? Argus Monitort ismerem, de még talán a gyári venti program is képes külön kezelni.
2021. ápr. 18. 13:04
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
igen az jobb opcio hogy amelyik melegebb asszerint
2021. ápr. 18. 16:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. ápr. 19. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!