Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Normálisan működő, de olcsó...

Normálisan működő, de olcsó kontroller?

Figyelt kérdés

Volt egy 6 ezer forintos kontrollerem (PC-hez), ami bár működött rendesen, (azaz pl. FIFAban minden funkciót elértem), de a kiosztása szinte minden játéknál másképp működött. Aztán vettem egy olcsóbb kontrollert, 3500 forintért. Itt a FIFAnak a "defensive-attacking" részét már nem tudtam állítani, de még mindig használható volt. Most, hogy ez is bedöglött, lementem a Tescoba és vettem egy ezer forintosat. Nemes egyszerűséggel nincs játék, amelyik érzékelné. (kivétel: Brawlhalla)

Szóval a kérdésem nagyon egyszerű:

Nem akarok 15-20 ezret kiadni egy XBOX/PS kontrollerért, viszont szeretném ha a FIFAban hozzá tudnék férni minden funckióhoz. Az első kontroller amit vettem már nincs a piacon, szóval inkább rendelnék egy olyat, ami 100% hogy jó, ahelyett hogy több ezerért veszek egy olyant, ami annyit ér mint a 3500forintosom ért.

2021. ápr. 10. 02:39
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
6+3,5+1, és most megint akarsz venni egy 3500-ast. Összeadva ott vagy egy rendes kontroller áránál. 6 éve nyúzok egy Xbox one kontrollert, semmi baja.
2021. ápr. 10. 06:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a drága sokszor olcsóbb.

10 éve vettem egy PC-s, kábeles Xbox 360 controllert, ami azóta is kifogástalanul működik. Egyszer javítottam, mert megtört a kábel.

Elosztva a 10 000 forintos árát 10 évvel, évente 1000, napi 2.74 forintba került. Kb. 300 játék irányítása.

150 G gyorsulásra képes, fejjel lefele repülő 3D helikopter szimulátorban való fűnyíráshoz éppen határeset, de pár trükkel kifogástalan. Preferálom egy fél laptop méretű kétújjas, nyakba akasztós, precíziós megoldáshoz képest. 10 év alatt minimálisan kúszik el a kissé pontatlan joystick. Inkább a kezem és az izületeim azok, amik elkoptak közben.

Olcsóbb kontrollerek nem hozták ezt a minőséget. Hamar teljesen tönkrementek, felesleges elektronikai hulladékot képezve. Nyilván ezeket a hulladékokat akár a kukából kiszedve lehet FIFA-zni, de nem éri meg rajta spórolni szerintem.

2021. ápr. 10. 06:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Megéri többet befektetni bele,ahogy előttem írták.Nekem is volt 3 különböző,ahelyett vehettem volna 1 normálisat.A legjobb az eredeti xbox 360 kontroller.Volt egy 12 ezer forintos spirit of gamer kontrollerem is,egy forintot nem ér.Talán 2 db játék ismerte fel. A másik,hogy leesett a számítógép ház tetejéről,ami kb.30-40 cm lehet és széttört a gombja.Ennyit azért ki kellene bírnia szerintem. Szóval mindenképp csak drágát érdemes venni ,mert előbb-utóbb úgy is be fogsz ruházni egyre.
2021. ápr. 10. 07:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Másodikként eszembe jutott még, hogy valószínűleg az Xpadder nevű programmal be tudod állítani amit akarsz, a meglévő játékvezérlőddel. Átállítod a FIFA-t billentyűzetes irányításra, a billentyűzet gombjait meg beállítod a kontroller gombjaira. -Nem minden a pénz rádobálása az adott problémára.
2021. ápr. 10. 08:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Van 1db Xbox 360 kontrollerem, amit 10 éve vettem konzollal együtt. Azóta használom, persze sok éve PC-re kötve. Egyedül joysticket kellett rendelnem Aliexpressről 300Ft-ért, mert a gyáriak elkoptak a sok használattól. Még mindig remekül működik.
2021. ápr. 10. 08:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Logitech vezetékes
2021. ápr. 10. 10:18
 7/9 A kérdező kommentje:

#4 Ez nagyon jó lenne ha;

- a billentyűzeten lehetne adagolni hogy mennyire tolom oldalra a kart. Viszont, ha átrakok mindent kontrollerre (ami eredetileg billzeten lenne), akkor az inputot is 100%-osan veszi be.

- A Fifa alap beállítása (ha nincs joystick) akkor billzet+egér. Na igen, a billzetet le is tudom cserélni a programmal, de az egeret nem.

2021. ápr. 10. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:

A billentyűzet gombjainak lenyomását sajnos nem lehet (pulzus szélesség modulációval) adagolni.

Az egeret viszont tudja a billentyűzet mellé kattintással és görgővel.

2021. ápr. 11. 04:40
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 Az egér mozgatását nem lehet átállítani. Mmint konkrétan nincs ilyen beállítás a programban.

Nem az egér gombjaival van baj, hanem konkrétan azzal, hogy a mozgását nem lehet átrakni kontrollerre.

2021. ápr. 11. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!