Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem engedi feltelepíteni...

Miért nem engedi feltelepíteni a friss AMD drivereket a gépem?

Figyelt kérdés

Egy Sapphire RX 550 4gb videókártyáról lenne szó.

Egyetlen egy driver megy ami a 19.3.2-es.

DDU nem segít.

Telepítést megkezdem, aztán 60-70% körül elfeketül a képernyő és használhatatlan lesz a gépem, színes pixelek jelennek meg!

Ahhoz hogy megcsináljam hogy jó legyen, be kell lépnem safe mode-ba, és vissza kell raknom a régebbi driver-t.

Ezt már másodszorra kérdezem meg, mert egyszerűen nem találok rá/kapok rá megoldást a mai napig. Nem sokár 3 hónapja van ez.

Vagyis kaptam, de az minden de nem megoldás, olyanokat írtak hogy miért kell nekem a legújabb driver stb... Hát én kérek tőlük bocsánatot hogy nem szeretnék egy elavult drivert használni, ami 2019-es, hiába jó vele minden, bennem van az az érzés hogy régi, és örülnék ha működne a frissebb.

Biztos van erre egy konkrét megoldás, mint kb. minden dologra.

Pl., lehet hogy a tápegységem kicsi (275w), de nem hinném mert meghajtja a GPU-m, szóval a driver-t azt miért ne hajtaná meg? Bőven meg kell neki és bőven meg is tudja.

Vagy lehet mondjuk valamilyen háttérben futó applikáció.

Vagy egy beállítás...

Előre is köszönöm a válaszokat, örülnék ha kiderülne mi állhat a dolog mögött.

2021. ápr. 8. 20:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mármint amit írok
2021. ápr. 10. 18:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem telepíti fel*
2021. ápr. 10. 18:21
 13/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

pedig megis kell legyen hiba vagy eleve az 550 ben megeshet hogy csak abban a gyartoi szeriaban ami a tied

vagy vram hiba vagy vrm vagy chip stb. olyan apro ami a mukodo regi drivedben nem hozzs elo belole, de az uj driver mar igen mert valtozatattak rajta epp ezert frissebb...

ez teljesen hivatalos opcio, hogyha egy uj driver nem megy akkor maga az amd (vagy barmely gyarto) ajanlja hogy a legutolso kompatibilist hasznald

Emlitetted fashelest, ugy erted vbios (vga biost, firmwaret) frissiteted 550 en? Hivatalosat?

mert szoktal lenni hozzajuk, ha egyedi nem hivatalosat tettel fel, ott ertheto ha valami nem jo, de hivatalost meg lehet probalni ujabbat, mert lehet a driver azzal mar jo lenne

ezekbol is tobb is lehet es oda vissza lehet oket egetgetni amig be nem hal ...

2021. ápr. 11. 11:14
 14/19 A kérdező kommentje:

Vagy 5 hónapja volt, és persze full minőségi, több millió feliratkozós tutorial videóból néztem hogy hogy kell, egy hivatalos oldalról szedtem le és raktam fel, ami nem más volt mint a Techpowerup oldala. Sapphire RX550 4gb GPU-hoz. Akitől vettem a gépet az azt mondta hogy nem érte ezt csinálni, és hogy rosszul sülhetett el maga a flash procedúra, és azért nem adott képet/romlott el a VGA mivel az agyában a BIOS-át átírhatta.

De persze ez a régi kártyám volt, ez már a állítólag hibátlan új. Azért írom hogy állítólag mert elméletben még több hónapja Január 11-én kicserélték egy vadiújra (természetesen doboz nélkül + az alapvédő fóliák nélkül) vagy több mint 7 hét várakozás után, a helyzetek közrejátszodtak, azt hittem amúgy feladom a várakozást...

Tehát ha hibátlan és vadiúj akkor nem tudom hogy mi lehet vele, a driver már akkor se ment fel. Visszavinni nem szeretném mivel megint ennyit kéne rávárni, nem is nagyon értek ahhoz, nem akarom az időm olyan mélyen rászánni, csak kicsit fájó hogy mindig csak a baj van a kütyükkel :/

Vagyis ezzel biztos.

Azon kívül semmi hogy a driver nem megy fel, de érdekes dolog ez, mert sejtésem alapján akkor elvileg (meg írtad is) a kártyával lesz a gond.

2021. ápr. 11. 15:38
 15/19 A kérdező kommentje:

Tehát átverhettek és átcserélhettek egy másik hibás kártyára, vagy még ezt se tették meg, csak megjavították ami rossz volt, annyira hogy működjön, viszont a driver-ek ne települhessenek ugye rá.

Persze ilyet tilos csinálniuk, és nagyon nagy aljas dolog lenne ez, vagy lehet hogy ez is és az igazság az ebben rejtőzik.

Hihetetlen.

És a legdurvább hogy erre gondoltunk már akkor is amikor a VGA-t kicserélték, valszeg az idő miatt, hogy eddig szarakodtak a cserével, és ugye sikerülhetett nekik átverniük, de idk hogy ez miért jó nekik, ha ez történt.

2021. ápr. 11. 15:45
 16/19 A kérdező kommentje:
Főleg egy gamer kategória alatti gyengébb 30k-s VGA-val, ebben nem látok annyira értelmet, hogy ez miért érte volna meg nekik és mekkora hasznot tudtak volna ebből húzni, hát megsúgom hogy a ló segge alatti mennyiségűt, és még kiharcoltak maguknak egy csalódott használót is, aki elveszti a bizalmat feléjük.
2021. ápr. 11. 15:48
 17/19 A kérdező kommentje:

De természetesen nem kizárt ugye az se hogy náluk/a szállítás közben sérülhetett meg, vagy a gépemben van vakami gubasz, mert az is lehet a bökkenő, mondjuk egy alaplap hiba, vagy a gépemben valamilyen átállított dolog vagy háttérben futó alkalmazás, valami ami letiltja, vagy még rengeteg minden.

Nehéz ezt megoldani, de meg lehet.

2021. ápr. 11. 15:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Az okát ugyan nem tudom, viszont régebbi gpu-kra egy idő után az új fejlesztesek semmi pluszt nem adnak, ha megnézed a fejlesztési infokat az egyes driverek mellett, akkor láthatod. Nekem is a legstabilabb 2019-es driver van fent egy rx570-esen és nem is tervezem frissíteni.
2021. szept. 1. 13:17
 19/19 A kérdező kommentje:

Rendben, értem én, de amikor már konkrétan programok nem mennek ez miatt, mert 2,5 éves a driver az nem normális.

A VIRB Edit az ami nem megy, mert régi a driver. Ehhez hasonló, ugyanilyen szoftvert nem igen találok, amúgy nem érdekelne, de ezért is tettem felkapottá megint ezt a kérdést, mert így képtelen vagyok az alkalmazást használni, ezért jól jönne a megoldás. Még amikori a kérdés, már 5 hónapja is gondoltam sajnos hogy nagy valószínűséggel tényleg hibás lehet a kártya (nem mennek fel a driver update-k, ezáltal nem vagy naprakész, programok nem futnak, amint az előbb írtam is) ami nem igen a legjobb.

2021. szept. 3. 21:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!