120fps, 60fps között van valami látszólagos különbség?
Perszehogy van. A több fps mindig jobb, mert a monitor több frame-ből válogat, ergo nagyobb az esély, hogy friss képkockát frissít a monitor, nem pedig egy “régebbit”, nincs akkora delay.
Ez a videó nagyon jól szemlélteti az esetet:
1:49-től van az adott rész, de az egészet ajánlom. 🙂
Főleg az fps játékokban jön ki a különbség, minél több az fps, annál simább, élvezhetőbb a dolog.
Az utolsó kommentemhez a margóra: CS:GO-ban sokan esküsznek a 4:3-as felbontásokra (akár nyújtott, akár sima), 1024x768-ra, vagy akár még kevesebb pixelre. Azt mondják így könnyebb játszani, könnyebb lőni. Na ja, mert a kevesebb pixel sokszor óriási többlet fps-el jár, ezért a Full HD-tól mindig jobban fognak futni ezek a felbontások, nem válik darabossá a játék a kevesebb fps miatt.
Nincs felső határ, én a 120Hz-es monitor mellett a 200 és a 400 fps között is látok különbséget. Minél több, annál jobb. Persze ezek már kompetitív játéknál számítanak igazán, funolásnál nincs ekkora jelentősége.
Én 144 és 120 között nem tudok különbséget tenni, de 144/120 és 60 között számomra óriási különbség van, már böngészés közben egy görgetés, egérmozdítás során is.
Nem is akkor szembetűnő, mikor felfelé lépsz, hanem miután megszoktad a jót, utána vissza egy 60-as elé.
Egy időben volt egymás mellett 60 meg 75 hertzes monitorom egy gépen, őszintén szólva én ott nem láttam különbséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!