Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RJ45 krimpelésénél lassú...

RJ45 krimpelésénél lassú folymatos vagy gyors határozott mozdulattal kell dolgozni?

Figyelt kérdés
Én az utóbbival szoktam. ( nem az a villámgyors mint ha légycsapóval csapnék, de mégis gyors ) De kicsit elbizonytalanodtam mert a legutolsó dugómat mikor felszereltem az el lett rotva, az egyik érintkező nem ment bele a drótba, hanem mellé ment valahogy és az nem érintkezik. Úgy szoktam hogy lassan összenyomom majd mikor odaért hogy megszorul a dugó a fogóban akkor összenyomom egy erősebb mozdulattal. És nem tudom hogy ez-e a baj vagy a dugó volt-e a rossz. Sajnos az volt az utolsó dugóm, így még nem tudok rendelni nem tudom kijavítani a kábelt.

2021. ápr. 3. 18:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mindíg figyelem, hogy jó helyre menjen az összes vezeték, valamint, hogy koppra felmenjen. Majd szép lassan, óvatosan, mint egy szűz lánynak bedugom a krimpelőbe a fejet. Így nem csúszik ki a kábely nem mozdul el, majd határozottan, gyors mozdulattal krimpelem.

Így nem volt gondom soha, pedig kb 100fejet lazán csináltam már. A tanulási időszakban volt olyan, hogy ha nem finoman raktam be, akkor kintebb csúszott a kábel, vagy ki is esett.

2021. ápr. 3. 18:40
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem nem a sebesség számít. Sőt ha rosszul rakod bele úgy még akár kárt is tehetsz a szerszámban. Az a lényeg, hogy ki nem csússzon a kábel, krimpelés alatt, folyamatosan nyomni kell bele.

Sőt ilyen szempontból jobban szeretem az olyan fejeket, aminek a másik végén ki is jönnek az erek a furatokon. Igaz ez esztétikailag nem olyan szép mint a zárt fejes, viszont nem lehet vele hibázni. Biztosan látod a színsorrendet nem kell vaklálni, biztos hogy a külső szigetelés elég mélyen megy fel a fejben, így a kis kicsúszás gát pöcök el tudja látni a feladatát. A végén meg levágod egy éles dobozvágóval a felesleget és kész is vagy.

2021. ápr. 3. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy egyetlen folyamat legyen a préselés. A "még rányomunk egyet" dolog tuti selejtet eredményez.

És a profi krimpelő fogók nem véletlenül kerülnek többe.

2021. ápr. 3. 19:22
 4/4 anonim ***** válasza:

kb 1.5-2cm blankolsz a kábelről.

Beledugod, leellenőrzöd hogy ütközésig be ment e minden kábel, megnézed a sorrendet is.

Ha oké akkor finoman beleteszed és a krimpelőbe, majd ici picit nyomod még bele a kábelt miközben krimpelőt össze nyomod.

Nem kell ultranagy izombol, csak ugy finoman. Érzed amikor rá nyomja.

2021. ápr. 3. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!