Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora élettartamra számítsak...

Mekkora élettartamra számítsak a következő SSD -nél?

Figyelt kérdés

Kingston SA400S37480G

2400 üzemóra, bekapcsolások 400, Összes NAND írás 7Tb, Összes kiírt adat 7Tb, Összes beolvasott adat 8Tb.

94% -os élettartam a HD Sentinel szerint. Nagyjából hány Tb írás az, amit kb. eltud még viselni az SSD ebben az állapotban?

2021. márc. 30. 19:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

az élettartam egy dolog

az adataid biztonsága a másik dolog

melyik a gontosabb????? az adataid!

Tehát???????????????????????????,,

mentés!

legyen mindig mindenről aktuális mentésed!

másik meghajtóra, külső vinyóra, felhőba, dvd-re, akármire!

ne azzal foglalkozz, meg azt számolgasd percre pontosan, hogy mikor ba...ódik el az ddf, hanem azzal foglalkozz, hogy az adataid báemylik tárolóeszközöd elromlása, megsemmisülése mellett is visszanyerhetőek legyenek!

világos?

2021. márc. 30. 22:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez segít valamit, pont ugyanilyen ssd-m van, a típus pontosan egyezik

nálam 297 TB írást ír és 224 nap 20 óra működési időt, ennyit töltött el idáig a

1.5 éves a gép

Még 98% kondíciót ír, és több mint 1000 nap hátralevő működési idő

szerintem még nagyon sokáig jó lesz

2021. márc. 31. 12:53
 13/16 kov74 ***** válasza:
Már valahol írtam ezt, Nekem kb 2 és fél éve megy egy WD Green 120GB-os a rendszer alá, gaméknek meg egy 512gb-os Apacer van. 0 probléma. sztem ezek alapból 8-10 éveket is elmennek simán. de ha csak 6-ot az sem baj. Elég egy ssd 120gb-os a rendszernek. azok meg már 9-10 ezerért simán vannak.
2021. ápr. 5. 11:41
 14/16 Haburc ***** válasza:
Ha abból indulunk ki, hogy a gyártó 3-5 év garanciát ad meg többnyire az SSD-kre, annyit biztos kibír, kivéve ha nem szériahibás, illetve függ a felhasználástól is. Ha sűrűn van strapálva írással, akár 1 éven belül is tönkremehet, benne van ez is. Előre nem tudom én sem megjósolni, hogy meddig fog működni, de annyi támpontot tudok adni, hogy ha optimalizálva használod, kibír 10-15 évet is. Keresztanyámnak adtam a régebbi laptopomat, 6 éve ketyeg benne 120 gigás Kingston V300-as SSD, még mindig jó.
2021. ápr. 12. 15:45
 15/16 Haburc ***** válasza:
50%
Ajánlom figyelmedve ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=TcaXJRKeq0Q Ez szinte mindent elmond.
2021. ápr. 12. 15:48
 16/16 Haburc ***** válasza:
Bocsánat "figyelmedbe"
2021. ápr. 12. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!