Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gyári OC-s videókártyáknak...

A gyári OC-s videókártyáknak rövidebb az élettartama?

Figyelt kérdés
Néztem egy kártyát ami gyárilag overclockolva van. Úgy tudom, hogy az oc egy kicsit rövidíti a hardverek élettartamát. Ezt én jól tudom? Vagy a gyári oc nem rövidíti?

2021. jan. 27. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem rövidíti. A gyári OChoz megfelelő hűtés is van és általában az "OC" az sokkal több marketinget mint teljesítményt tartalmaz.

Vannak olyan extrém esetek is, amikor az alulfeszelés hatására javul az adott GPU vagy CPU teljesítménye ( pl Radeon VEGA és Radeon VII ). Csökkented a Vcore feszültséget > kevesebb hő termelődik > hűvösebb lesz a GPU > hosszabb az élettartama vagy !! Elkezded emelni az órajelet amíg nem crashel vagy el nem éri megint a korábbi hőfokot :D

2021. jan. 27. 21:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Amíg feszültség nincs emelve, addig nincs miről beszélni. Másrészt a komolyabb hűtés jelenti az igazi pluszt az OC kártyáknál, nem a szoftveres vacakolás.

A tuningot te is bármikor megcsinálhatod afterburnerrel. Akár vissza is veheted a feszültséget, ha kímélni szeretnéd. Csak annak megfelelően valószínűleg a teljesítményt is vissza kell majd, de ezt ki kell tapasztalni

2021. jan. 27. 23:53
 3/4 anonim ***** válasza:
A hőmérséklet csökkenti az elektronikák élettartamát, nem a nagyobb frekvencia baszomalássan. Akkor megy tönkre valami, ha nincs normális hűtés rajta. Feszültséget meg nem szoktak gyárilag módosítani.
2021. jan. 28. 00:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2021. jan. 30. 15:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!