Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg nyomon követnek épp...

Tényleg nyomon követnek épp vagy a vírusirtó egyik cselje?

Figyelt kérdés

Szóval ma kaptam az avast vírusirtó programtól egy üzenetet, hogy önt épp nyomon követik vagy valami ilyen.

Akartam is tovább menni, hogy vizsgálja ki de utána jött a fizetős rész arra meg nincs pénzem most és még sosem fizettem elő ilyenekre.

Viszont egy ideje magától görget néha fel meg le a gépem, pedig próbáltam más egerekkel ugyanúgy görgeti magát a gépem ami eléggé ijesztő.

Ez lehet valami hardveres hiba vagy tényleg nyomon követ valaki és meghackelte a gépem?

Vagy ez csak egy marketing fogása az avast vírusirtónak, hogy beijeszti a vevőt, miszerint nyomon követik őt és amint tovább kattint elér a fizetős részhez és ott jön rá a turpisságra?

Van ebben valami?

Dell latitude használt gép de eddig sosem volt ilyen gondom.

Tervezek új gépet venni de ez most megijesztett.

Van okom félni?

2021. márc. 22. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Az Avast folyton ilyen hülyeségekkel bombáz, hogy előfizess a prémiumra, le is szoktam a használatáról.

Amúgy szerinted valaki úgy "hekkelné meg" a gépedet, hogy scrollozgat, míg használod?

2021. márc. 22. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a sütikre/cookie gondol. a fecebook, google és sok egyéb szolgáltató be van épülve szinte minden oldalra, illetve követik a kattintásaidat is, milyen oldalról jöttél, hová tartasz... lényegében ez arra kell nekik, hogy aztán releváns hirdetésekkel tudjanak bombázni.

Nem kell ehhez amúgy vírusírtó. Minden böngészőben ki lehet kapcsolni a követést, van erre funkció. Sok hátránya van, hiszen nem releváns hirdetéseket fogsz kapni, az oldalakra minden alkalommal be kell jelentkezned, és még sok egyéb dolog. De az előnye is elvitathatatlan.

Nem véletlenül van az a GDPR szabályozás, ami miatt minden egyes oldal megnyitásánál előjön a sütik/cookie elfogadásáról szóló tájékoztató.

2021. márc. 22. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak szivat az Avast. Trükkel akar rávenni, hogy előfizess. Nem igazán az az üzleti modell amit szívesen támogatnék. Uninstall.
2021. márc. 22. 15:38
 4/7 A kérdező kommentje:

2.nem hanem konkrétan a avast vírusírtó program feldobott ilyen üzenetet mert le van rakva a menüsorba ikonoknál és ott dobta fel.

Amúgy köszi igen már rájöttem hogy nem tényleg hackel valaki :D

de elsőre megijedtem mert nem volt ilyen még

2021. márc. 22. 15:48
 5/7 anonim ***** válasza:
avast "virusírtó" :D kész vicc az a program
2021. márc. 22. 16:49
 6/7 A kérdező kommentje:
na most meg feldobták hogy "a hackerek felhasználják ön ellen az IP-címét" :D...és alatta valami számsort adott megmajd 'ez az egyik a 3 észlelt adatvédelmi rés közül...
2021. márc. 23. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálam időnként ugyanezt csinálja az AVG Free.Figyelmen kívül kell hagyni.
2021. márc. 23. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!