Ha azt akarod, hogy megfőjön a háttértárad, akkor csináld csak az utóbbit. A CPU és GPU forró levegőjét fogod így rájuttatni. Ellenben 3 HDD se termel akkora hőt, hogy az azon átvezetett friss levegő ne tudja lehűteni a CPU-t és a GPU-t, főleg ha fentről is kap friss levegőt - kivéve ha 40 fok van a szobában.
2021. márc. 20. 11:08
2/7 anonim válasza:
Mivel a meleg felfele szall, a fenti venti csak szivo szabad legyen.
A hatso venti is szivo kell legyen, nezd meg hogy hol van a processzor s a Vga, na onnan szivni kell azt a levegot minel rovidebb uton, nem pedig elore nyomni
2021. márc. 20. 11:10
3/7 anonim válasza:
2 opció közül egyik sem nyerő. Előlapiak befelé szívjanak, felső kifelé fúj (hisz a meleg eleve felfele száll), és a hátsó is kifele fújjon.
2021. márc. 20. 11:26
4/7 xKakashix válasza:
egyetértek a #3-sal, illetve a felső plusz kifelé fújó ventivel szerintem nem fogsz sokat pluszban hozzátenni, a meleg levegő alapból utat talál magának felfelé, bőven jó vagy a 4 ventivel, 3 elöl szív, 1 hátul fúj, persze attól is függ, hogy milyen hűtésed van, aio vagy levegő
2021. márc. 20. 11:38
5/7 anonim válasza:
Elülső befélé szív, aztán ha a procihűtő egyszintbe van, vagy ha nincs, akkor a hátsóval együtt kifelé fúj. A felső venti pedig szerintem kifelé kell, h fújjon.
2021. márc. 20. 11:40
6/7 anonim válasza:
"hallottam, hogy jobb a hűtőteljesítmény, ha csak a hátsó szív be, az első három + fenti kifúj."
Ezzel negatív légnyomást hoznál létre a házban, ergo sokkal jobban szívná a port, és jobban is melegedne a kevesebb friss levegő miatt. Ha nincsenek tervben további ventilátorok, akkor maradj a szokásos, első 3 be, másik 2 ki megoldásnál. A felsőt pedig semmiképp ne használd befújásra, mivel a meleg levegő ritkább (és könnyebb) mint a hideg, így az felfelé száll, amit a ventilátor szépen vissza is nyomna azonnal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!